torstai 25. lokakuuta 2012

Marraskuusta tulee hullu. Taas.

Huom! Oikealla uusi äänestys, koska jostain syystä se oli nollautunut itsekseen. Nyyhq. Eli uudestaan painelemaan, niin pysyn kartalla.


Se tulee taas...

Paniikki!

Voi tätä riemua!

Apua!

Hiphei, alkaisi jo!


NaNoWriMo eli National Novel Writing Month, kansallinen (kansainvälinen ilmiö tosin) romaaninkirjoituskuukausi. Kuvasta näkyy ideakin jo, eli 30 päivää aikaa kirjoittaa 50 tuhatta sanaa. Piis of keik?
Käytännössähän tämä tarkoittaa, että keskimäärin 1667 sanaa päivittäin kirjoittamalla homma on hallussa. Mutta ei se ehkä ihan niin helppoa olekaan? Muistelisin, että kovimmillani pystyn rutistamaan 1000 sanaa puoleen tuntiin, mutta vain kovassa draivissa. Viime vuonna ensimmäisenä päivänä (jolloin kirjoittaminen toki aloitetaan, kun kello näyttää neljää reikää) taisin kirjoittaa noin 4000 sanaa, eli aika hyvin? On hyvä rutistaa (ainakin itsellä) jo alkuun vähän ylimääräistä, jotta nollapäivinä, tai muuten kiireisinä päivinä, ei pääse tai pysty kirjoittaa.

Tämä vuosi on nyt sitten kolmas perättäinen minulle, vaikka Nanoilu itsessään on ilmiönä jo murkkuiässä. Kolmatta kertaa aion myös onnistua tässä, ja nyt on muuten viimeinen vuosi, kun koulu on "häiritsemässä"... Mutta onko se nyt kovasti häirinnyt, kun kerran olen voittanut molempina vuosina. No, keskitytään molempiin. Onneksi monet viikonloput on melkolailla vapaana, joten aikaa kirjoittaa kyllä on. Tänä vuonna tavoitteena olisi saada tarina myös loppuun asti valmiiksi, viime vuonna se kun jäi kesken - sanamäärä tuli täyteen, mutta marraskuun loputtua tarinaa ei tullut jatkettua. Harmi, mutta ehkä vielä joskus.


Pitäisiköhän avata sitä tämän vuoden aihetta vielä blogin puolella jotenkin? Noo, katsotaan nyt... Vähän ideaa olisi jo, mutta hahmot ovat vielä aika hukassa. Äsken olin kuitenkin aika fiiliksissä lähestyvän marraskuun takia, kun kävin lukemassa Vuotiksen nano-topicceja, siellä kun nanoon ensi kerran tutustuin. On vaan niin kiva fiilis, ja odotan tulevaa urakkaa niin innolla! Mahtavaa! Jee! Siistiä!

3 kommenttia:

 1. Hienoo etten oo yksin tän nanoblogijutun kanssa :D mut kiitos nappaan tuon kuvan itelleni (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.nanowrimo.org/en/webbadges
   Tuolta napattu :)

   Poista
 2. Mä en taida tän opparin jälkeen ottaa osaa tähän, vaikka olisi kyllä erittäin hyvä perseelle potkija ton oman teoksen loppuunsaattamisessa :D

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails