torstai 21. maaliskuuta 2013

Tahdon 2013Kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista on allekirjoittanut netissä jo yli 130 tuhatta suomalaista. Siihen kun vielä lisää paperilla allekirjoittaneet (postissa lähetetyt ja fyysisesti kerätyt), niin luku on jo melkoisen komea. Komeahan se oli jo siinä vaiheessa, kun ensimmäiset, ja vaadittava 50 tuhatta nimeä oli koossa heti ensimmäisenä päivänä, 19.3, noin kello 14.30. Samana päivänä iltakymmenen jälkeen määrä oli jo kaksinkertainen.


Joka päivä tulee vastaan uusia keskusteluja, blogimerkintöjä ja niiden kommentointeja, joissa vastustetaan tasa-arvoista avioliittolakia. Lähes aina vedotaan siihen, etteivät homoparit saisi adoptoida lapsia - silloin lapsen kasvu järkkyy, koska lapsi tarvitsee isän ja äidin, ei kahta isää tai kahta äitiä. Toinen ruikutuksen aihe on se, että raamattu sanoo näin ja kirkko sitä sun tätä. Niin ja onhan se homous luonnotontakin.

1. Otetaanko taas lapset pois yksinhuoltajilta yms? Edit: niin ja lapsi, jolla on kaksi äitiä, ei koskaan ikinä näe miespuolisia aikuisia, ja toisinpäin.
2. Edelleenkin - kirkko ja valtio eivät ole sama asia. Tasa-arvoinen avioliittolaki sallisi avioliiton homopareille. Se EI tarkoita sitä, että kaikki homoparit saisivat kirkkovihkimisen.
3. On melekoisen monta eläinlajia, joissa esiintyy homoseksuaalista käyttäytymistä. (Ja kyllä, eri lajeja maailmassa on paljon, mutta niitä homoelukoita on vain x määrässä lajeja. Onkohan kaikkien lajien homotaipumuksia tutkittu...) Homofobiaa vain yhdessä. Kuka arvaa, mikä se laji mahtaa olla? Mikä se luonnotonta nyt sitten on?

Aina näihin kielteisiin kommentteihin törmätessä sitä miettii, ovatko he ollenkaan lukeneet niitä kirjoituksia, joissa juuri perustellaan sitä, miksi allekirjoittaneet kannattavat tasa-arvoista avioliittolakia. Aina vedotaan näihinbsamoihin asioihin, jotka on helposti kumottavissa järkiperusteilla, ja ihan niillä faktoilla, mitä se tasa-arvoinen avioliittolaki tarkoittaa. Tietysti joku nyt voi heittää vastakommentin, että luetaanko me kannattajat sitten niitä vastustajien mielipiteitä? No kyllä luetaan, ja sitten ne kumotaan. En ole törmännyt yhteenkään sellaiseen vasta-argumenttiin, joka olisi mielestäni joko looginen, fiksu, paikkansapitävä tai jotain, joka saisi mieleni muuttumaan edes hiukkasen.

Varsinkin Marko Ahosen kirjoitus ja sen seitsemän väitettä on hyvää luettavaa ihan jokaiselle. En lähde tässä enempää itse perustelemaan mielipidettäni, ne on tuossa jo aika hyvin esitetty.

Perkele.

1 kommentti:

  1. "En ole törmännyt yhteenkään sellaiseen vasta-argumenttiin, joka olisi mielestäni joko looginen, fiksu, paikkansapitävä tai jotain, joka saisi mieleni muuttumaan edes hiukkasen." Et niin, koska sellaisia ei yksinkertaisesti ole :D :D

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails