sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Reeniä, juoksureeniä!

Kuten muutamaan kertaan olen täälläkin maininnut, niin kyllähän minä siitä juoksemisesta tykkään... Tämä talvi on vaan vähän ikävän hankalaa aikaa sille, minulle ainakin. Jossain kohtaa oli vähän lämpimämmät kelit ja ehdin varmaan kerran käydä heittämässä vajaan vitosen lenkin, sitten iski taas pakkaset, jee.

No, nyt törmäsin asicsin sivulla olevaan treenikalenteriin. En vielä omaa matkatavoitettani paljasta (vai olenkohan siitä puhunut täälläkin jo, hahaa... ehkä), mutta tuolla saa aika hyvin valmiiksi suunnitellun kalenterin. Se huono puoli tuossa on, että kun en minkäänlaista sykemittaria tms omista, ja tuolla jos kovin tarkka tahtoo olla, niin pitäisi juosta tiettyä vauhtia. No, katsotaan jos juoksen sellaista suurin piirtein omaa vauhtia, joko kevyesti tai normaalisti, miten se nyt ohjeistaa, ja mitä siitä sitten tulee. Ainakin nuo alun vauhdit vaikutti melko hitaita... Viimeksi kun olen tuommoisen 4,3km lenkin heittänyt puoleen tuntiin, ja nyt pitäisi hidastella viisi kilometriä 55 minuutin tahtiin? Nyt joku juoksuviisas antamaan vinkkiä. Katsellaan.

Tämän postauksen aloitin siis maanantaina, ja julkaisen nyt sunnuntaina. Seuraavaksi siis tunnelmia jokaiselta päivältä.

Tiistai
5km / n. 55min

 • 5 kilometriä meni kivasti, ei tarttennut edes kävellä yhtään siksi, ettei olisi enää jaksanut hölkätä! Aikaa meni 55 minuutin sijaan 33 minuuttia ja 49 sekuntia... Hups.


Keskiviikko
7km / n. 1h 15min

 • Tänäänkään ei tarvinnut jäädä kävelemään. Aikaa sain kulumaan 45 minuuttia... Hölkkään jo valmiiksi hitaasti kun kintut on niin lyhyet, se menis melkeen kävelyn puolelle jos hidastaisin :D


Torstai
Lepo

 • Lenkille vai ei lenkille? Huomenna ei juoksemiselle löydy aikaa, ellei sitten ihan illasta mene. Töiden jälkeen ei suoraan jaksanut lähteä... Ja oli nälkä... Jaksaisikohan sitä illemmalla? Vai siirtääkö perjantaina lenkin kuitenkin lauantaille? -> Päädyin lepoon.


Perjantai
5km / n. 55min

 • Tänään ei ehtinyt juosta. Lauantai 
Lepo

 • Lauantaille siirrettiin siis perjantain lenkki. Aiemmin kartasta katsomani tie oli tosin puoliksi tukossa, eli vitosta en päässyt heittämään, vaan kolme kilometriä. Yhden pikkumiehen synttäreille oltiin kuitenkin menossa, niin sopiva tuo oli sitten. Kolme kilometriä ja noin 20 minuuttia.


Sunnuntai
7km / n. 1h 10min

 • Nukuttiin vähän pitkään, ja sitten alkoikin tulla vähän nuhainen oli itsellekin, ja päänsärky. Plääh! Ei juoksua tänään. Paikkaillaan huomenna, jos ei ole flunssaa kehittynyt. 


Joo-o, ei ihan mennyt nappiin ensimmäinen viikko alkuperäisellä aikataululla. Muokkasinkin juoksupäiviä vähän jo valmiiksi, katselen jos pysyisi paremmin suunnitelmassa.

2 kommenttia:

 1. Sulla on selvästi liian hyvä aloitustaso tuohon ohjelmaan nähden! Ei kaikki jaksa juosta 7km esim 45 minuuttiin! :D Idea varmaan noissa hitaissa on se, että vauhti oikeasti on lähes kävelyvauhtia, ja varmaan mäkiä yms. tarkoitus kävelläkin...

  mutta siis pääasia on, että et oo poikki noiden lenkkien jälkeen ja ajatus on, että jaksaisit vielä juosta lisääkin!

  Tsemppiä, mä tiedänkin mikä sun tavoite on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näillä mun reiteillä ei ole ollut nyt kuin pari tosi loivaa mäkeä... Ja jep, en tosiaan noiden lenkkien jälkeen ihan poikki ole ollut, että olis vielä pystynyt jatkamaankin. Täytyy kuitenkin kokeilla tuota hiiiitaaasti juoksemista vielä :D

   Poista

Related Posts with Thumbnails