perjantai 29. toukokuuta 2015

Hopottajat: Hapankaali-rapu temaki

Kolmatta reseptiä pukkaa! Pian päättyy Hopottajien Rasilaisen hapankaali -kampanja, ja pitihän minun nyt vielä tämä viimeinenkin idea toteuttaa.


Sushia!

Kyllä. Tein ensi kertaa temakeja, eli tötterön mallisia susheja. Näihin laitoin riisin lisäksi hapankaalia, surimia ja avokadoa. Ja hyvää oli, ihan oikeasti!

Hapankaali-rapu temakit (2 kpl)

Ainekset:
- 1 dl sushiriisiä
- 2,5 dl dl vettä
(sushiriisin voi myös maustaa sushietikalla, itsellä ei kuitenkaan ollut aineksia tähän)- 1 merileväarkki
- 2 rkl Rasilaisen hapankaalia
- 2-4 suikaletta avokadoa
- pieni surimipuikko (1 per rulla)
- wasabia
- seesaminsiemeniä1. Huuhtele riisiä niin, että vesi on kirkasta. Keitä n. 10 minuuttia kunnes riisi on kypsää. Anna jäähtyä.
2. Aseta merileväarkki kiiltävä puoli alaspäin. Halkaise merileväarkki keskeltä tasaisesti kahteen samankokoiseen osaan.


3. Levitä riisiä ohuesti arkin päälle niin, että puolet jää tyhjäksi. Ripottele riisin päälle seesaminsiemeniä.4. Lisää riisin päälle hapankaalia, avokadoa ja surimia niin, että täytteet ovat kulmasta kulmaan, ns. ulkoyläkulmasta sisäalakulmaan. Lisää oman maun mukaan wasabia.5. Taittele ja rullaa arkki tötteröksi.Tein näitä tosiaan ensimmäistä kertaa, eikä kaikki aina mene ihan niin kuin strömsössä... :D Aiemmin, kun olen tehnyt sushia kotona, niin minulla on ollut sushin maustamiseen tuo sushietikka, jolloin olen seurannut riisin valmistumista tarkemmin. Tällä kertaa (eilen illalla, kröhöm, kun olisi ollut syytä mennä nukkumaan) en muistanut tarkistaa riisin kypsyyttä... Ehdin tosiaan latoa riisin leväarkin päälle, siihen vielä täytteetkin ja yritin rullata, kunnes tajusin että jotain on pielessä. No, ensinkin täytteet olivat väärin päin kulmittain, joka teki nätistä rullaamisesta mahdotonta. Sitten rupesin maiskuttelemaan riisiä vähän tarkemmin, ja päädyin sitten kaapimaan suurimmat osat leväarkin päältä pois ja keittämään sitä vähän lisää... Arkit hieman kärsivät, mutta temakeista tuli oikein hyvän makuisia, kaikesta huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails