sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Sushien kauneuskilpailu ja "hatunnoston arvoinen suoritus" - Karu izakaya

Mitäpä sitä hyvää tuotetta ylimainostamaan, joten säästäkää vettä, juokaa viiniä!

Kuvat isommaksi klikkaamalla.


Törmäsin Tämän kylän homopojan blogissa ruokafestivaaliin nimeltä Food&Fun Turku, joka järjestetään täällä 1.-5.10. Tapahtumasivun mukaan festivaali tuodaan nyt ensimmäistä kertaa Reykjavikista Suomeen, ja kellepä ei hyvä ruoka kelpaisi! Yhdeksään turkulaiseen ravintolaan tulee yhdeksän keittiömestaria, jotka sitten luovat omat neljän ruokalajin menunsa. Pienen uutisen voi lukaista täältä. Kävin tsekkaamassa tapahtumaan osallistuvat ravintolat (mukana mm. Smör, ai että, ihanaa), ja päätin sitten käydä Ravintola Karussa. Olen kyseisen paikan ohi kävellyt useaan otteeseen ja ruokalistaakin ihmetellyt netissä, mutta vasta nyt pääsin poikkeamaan paikan päälle. Ja kyllä kannatti.


Paikka itsessään on viihtyisän oloinen, ja iltapäivästä hiljainen, vaikka montaa pöytää ei vapaana ollut. Pidin sisustuksesta, ja jo ulkona hymyilytti. Ulkona olevat pöydät olivat Husqvarna-pöytiä, hauska idea. Minut ohjattiin ikkunan viereen istumaan, ja tykkäsin kyllä henkilökohtaisesti siitä paikasta. Hyvin tilaa istua, ja kuka nyt ei koristetyynyistä tykkäisi. Nurkissa oli seinällä kivoja kukkalaatikoita.Nättiä nättiä.
Eteeni kannettiin lievästi sanottuna kaunis annos sushia. Ei ole kyllä ikinä tullut nähtyä noin herkullisen näköistä lautasellita tätä herkkua. Olinkin aiemmin täällä maininnut arvostavani hyvännäköistä sushia, ja odotukset kyllä ylittyivät. Laatu paitsi näkyi, myös maistui. Ja kyllä oli lautasella vaihtelua ja minulle jotain ihan uutta. Tarjoilija tuodessaan totta kai kertoi että mitä kaikkea siinä nyt oli, mutta tokihan ehdin saman tien unohtamaan ne... Mutta kuvista näkyy, että oli ainakin itselle perinteisten lohen, ravun ja avokadon lisäksi jokunen muukin kalalaji tarjolla. Kuhaa ja siikaa nyt taisi ainakin olla.


Sashimin takana pilkistää kaalisalaattia.Ja hyvää oli. Erityisesti avokadoa sisältävä rulla oli, noh, taivaallinen. Suurena avokadon fanina arvelinkin pitäväni siitä, ja kyllä vain. Ai että. Lohi sitten taas, noh, täysi kymppi. Noin hyvänmakuiseen loheen en ole törmännyt sushipaikoissa vielä. Mutta Karuhan ei tosiaan ainoastaan sushia tarjoile, vaan valikoimaa on. Kalaahan Karuun tulee niinkin läheltä kuin Kauppahallista Herkkunuotasta. Osan hankkivat ihan itse, osa tulee ihan ymmärrettävästi kauempaa. Yksi annoksen kaloista ei ollut niinkään mieleeni, mutta missään nimessä sitä ei pahaksi voisi kutsua. Hyvää kyllä, mutta ei olisi ensimmäisiä valintojani annokseeni. Nigireissä riisiäkin oli jokseenkin vähän, mutta se tällaiseen vähän tyylikkäämpään paikkaan sopii ehkä paremmin, että ei se häirinnyt. Saipahan keskittyä itse kalan makuun paremmin. Mutta mitään muuta ns. moittimisen arvoista ei kokemuksestani jäänyt, kyllä oli vaan sen verran herkulliset ja toinen toistaan kauniimmat asetelmat.


Nämä. Ai että. Niin kaunista ja niin hyvää. Lohen päällä rucolaa, avokadon päällä kevätsipulia... Muistaakseni.


Chiliä ja limeä! Nam!
Ehdottomasti siis menossa Karuun toistamiseen, ja kyllä vaan kiinnostaisi käydä muissakin Food&Fun Turkuun osallistuvissa ravintoloissa...! Karun menua tapahtumaan ei vielä ole julkaistu, mutta täytyy se sitten vilkaista. Ravintolat tulevat tarjoamaan nuo neljän ruokalajin menut siis 48 euron hintaan, niin ei se niin pahalta enää näin työssäkäyvänä tunnu. Opiskelijana oli vähän toista!


Misokeittoa tosin jäin kaipaamaan, mutta sekin unohtui kun näki annoksen! Kiitos Karu ja Food&Fun Turku! Kiitos myös mahtavalle henkilökunnalle, sain totta kai kehuja suorituksestani (olihan siinä aika paljon tavaraa), ja paitaakin kehuttiin, no kukapa ei Pokemoneista tykkäisi... :D Olisin mielelläni kuullut enemmän niistä tatuoinneistakin, heh. Hienoa oli myös, että sain kuvata tiskin takana sushin valmistumista, aika siistiä! Ihan tultiin siis kysymään, josko haluaisin näin tehdä. Mutta jees, tulee mentyä toistekin!


2 kommenttia:

Related Posts with Thumbnails