keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Mehua, mehua, mehua!

Porukoilla on joku vanha mehulinko, sitä tuli joskus käytettyä jonkin verran. En muista teinkö juuri muuta kuin porkkanamehua, ehkä kurkkuakin tuli mehustettua. Nyt kun tulee käytyä itse kaupassa niin voi myös itse päättää millaista mehua tekee - nyt kun tuli ostettua mehulinko! Ai että!

Itsehän heti samantien lingon kanssa ostin pussillisen porkkanoita ja varsiselleriä. Avomies yökkäili heti varsisellerille, ja porkkanamehukin epäilytti, ja minä olin ihan into pinkeenä! (Mikähän sellerifani minusta on tullut, mahtaako olla siskontytöllä  ja Auttajat-piirretyllä vaikutusta asiaan...) Kolmesta paksusta porkkanasta sain suunnilleen lasillisen juotavaa, ja hyvää oli. Selleriä heitin yhden varren, ei muuttanut makua.

Flunssankarkoitusresepti tuli myös kokeiltua, siihen siis omenaa, appelsiinia, sitruunaa ja inkivääriä! Ukkokin tykkää ja toivookin tätä. Tuo inkivääri tuo niin kivan potkun juomaan, vaikka aiemmin olen sen makua jotenkin vierastanut.  Ihan jo pelkästään omenasta puristettu mehu on superhyvää, ja tomaattimehu! Siihen kun heittää vähän jotain tulista joukkoon (meillä kaapissa Texas Peteä) niin ai että.

Porkkanaaaaa


Superjuomaa


Mehulinkoon ei oikein nuo niin pehmeät kuin sitruuna ja appelsiini sovi, niin puristellaas palleroita omin pikku kätösin!

Namskis!

Sitten on tullut useita herkkujuomia tullut etsittyä netistä, Paleokeittiö erityisen hyvä:
Minty Mojito (sis. omppua, limeä, minttua, kurkkua)
Sweet n sour (sis. ananasta, pinaattia, sirtuunaa)
Kevätananas (sis. ananasta, limeä, varsiselleriä, inkivääriä)
Kaikissa sateenkaaren väreissä (useampi kiva, yksinkertainen yhdistelmä)


Nammnammm. Täytyy taas kohta ostella lisää mehustettavia kasviksia!

1 kommentti:

  1. Mä oon mehulingolla tehnyt mehua muun muassa porkkanasta ja vesimelonista. Vesimeloni nyt on helppo syödä ihan siltäänkin, mutta siitä saa niin kivasti mehua. Pari desiäkin tulee aika nopeasti. 500g porkkanoita tulee noin 1dl mehua, mun mielestä se tosin kaipaa muutakin mukaan. Esimerkiksi appelsiinia.

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails