maanantai 22. syyskuuta 2014

Sushit testissä vol 2: Wok'in, Edo Sushi, Sushigalleria Len's

Taas on tullut kokeiltua kolme sushipaikkaa lisää: Hämeenlinnassa, Turussa ja Raisiossa. Edelliset arviot löytyvät täältä.

Edo Sushi, Mylly, Raisio
Kävin täällä Myllytyksen aikana, koska siellä oli pari lajitelmatarjousta, 10e ja 20e arvoiset. Otin edullisemman, ja ehkä ihan hyvä vaan. En ollut kovin vakuuttunut tämän paikan susheista. Ei ne pahoja olleet, mutta eivät maistuneet mitenkään erikoisilta. Maistoi paljolti samalta, mitä itse kotona pystyn tekemään, heh. Kyllä odotin siis vähän enemmän, kun kerran johonkin ravintolaan asti menen sushille. En välttämättä mene siis uudestaan, kun omiin saa enemmän makua.

Ei tullut otettua kuviakaan, makeja tuossa lajitelmassa vain oli. Niin ja pitää sanoa, että annoksen saapumiseen meni suhteellisen pitkään.

Wok'in, Hämeenlinna
Oikein hyvänmakuiset sushit oli! Nigirit vähän hassun pyöreitä ja riisi turhan puuromaista, mutta maussa ei vikaa. Kooltaan olivat myös aika suurehkoja, suu kyllä tuli ihan täyteen riisiä.
Kankaiset kuutiotuolit olivat aika likaisia... Aterinkipon pohjalla näytti myös olevan likaa. Yhdessä nigirissä näytti olevan karva, ja tästä mainitsin henkilökunnalle. Ensin sanoivat että se on levää, jota on tarttunut riisiin, mutta heh, ei se levä kyllä kiharaa ole. Oli siinä pieni leväkuitukin. Sain kyllä sitten kaksi nigiriä lisää nopeasti. Muutenkin hämmästelin, miten nopeasti annos tuli. Pistää miettimään, että paljonko ne tekevät etukäteen, ja miten pitkään jotkut ehtivät vanheta. Paikassa kuitenkin on vain osana sushit. Luulen, että se karva tuli riisin pintaan puikosta. Soijakastiketta varten oleva kippo oli turhan syvä, hankala kastaa joitain susheja siihen. Wasabi tuli hassuna möykkynä, joka oli vain raapaistu haarukalla lautasen reunaan, ei niinkään esteettistä. Mutta tosiaan, hyvää oli, ja jos tulee joskus taas Hämeenlinnassa sushin nälkä, niin voisin mennä uudestaankin!


 Pari kuvaa alla, ei kameran tehokkuus oikein riittänyt karvan taltiointiin, mutta saa yrittää bongata.
Sushigalleria Len's, Turku
Namnamnam! Nyt oli hyvää. Työkaveri oli maininnut että täältä saa Turun parhaat sushit, eikä osunut kauas. Osuin paikalle lounasaikaan, ja yllätyin iloisesti, että siellä oli myös lounastarjoukset! Näitä kun ei netissä näkynyt. Oli myös edulliset annokset. Otin isoimman, jossa tosin on vain 12 palaa, jollain saattaisi olla isompi sushin nälkä, niin isompikin lajitelma kelpaisi. Itselle tuo 12 kappaletta on juuri hyvä. Lajitelmassa oli 3 lohinigiriä, 3 lohimakia, 3 kurkkumakia, suriminigiri, riuttasimpukkanigiri, ja vielä yksi nigiri, jonka päällysteitä en tunnistanut eikä tullut kysyttyä. Jotain tummaa, jokseenkin näytti sieneltä, heh. Mutta oli oikein hyvänmakuinen! Riuttasimpukkakin oli oikein jees, oli vasta toinen kerta kun sitä sushin ohessa syön. Mutta tosiaan, kaikki osui aivan nappiin oikeastaan. Vähän oli erikokoisia makeja, ja Wok'inin nigireihin verrattuna riisiä oli melkein hiukan liian vähän, mutta ei se siinä paljon haitannut, kun oli niin hyvänmakuiset sushit! Ai että.

Tänne on tosiaan mentävä uudestaan. Ei ole ihan ydinkeskustassa (Hämeenkatu 1 ), mutta lähellä. Työmatkan varrella sentään. Lounaaseenhan kuului totta kai misokeitto (namnam) ja tee. Misokeitto lämmitti ihanasti sateisena päivänä. Tee haisi jotenkin oudolta, savuiselta, mutta maussa sitä ei ollut, ja ihan hyvää perusteetä oli. Mutta aijai, täytyy mennä vielä monta kertaa uudestaankin, ja jos ottaisi noita muitakin kuin lajitelmia. Ja opiskelija-alennustakin saa, myös lounaasta, mikä oli todella positiivinen yllätys. Pääsin vielä nauttimaan opiskelija-alennuksista viimeisiä kertoja, kun kohta tuon kortin voimassaolo loppuu. Alunperin hintaa oli 13e ja jotain, ja hintaa sitten jäi reilu 11 euroa. Ei paha! Annoskin tuli todella nopeasti, mietin taas sitä että paljonko siellä tehdään valmiiksi odottamaan, ja miten nopeasti ne menevät. Mutta jeesh, hyväähyväähyväää!

Niin hieno teekuppi!

Hiukan söpö kippo!
Tuo tumma oli se jota en tunnistanut. Mikähän se olikaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails