maanantai 27. tammikuuta 2014

Uuden musiikin kilpailun finaali

Kauhee kun on mielikuvituksellinen otsikko. No joka tapauksessa, lauantaina kisataan Uuden musiikin kilpailun voitosta, ja siitä, että ketäs sitä nyt sitten Suomesta lähteekään Köpikseen toukokuussa euroviisuihin! Ja pitää näitä nyt sitten vähän arvostella, näin.

1. Softengine - Something better
Nää kaverit on ihan helkkarin nuoria. Nyt en muista yhtään, että ketä laulajaa tämä laulaja ääneltään muistuttaa... Jotain kansainvälistä tähteä kylläkin. Tästä olen kyllä tykännyt alusta asti, eikä se haittaisi jos nämä viisuihin pääsisi. Rokki toimii!  Vaikka en nyt ihan riemusta tässä kiljukaan. Nää kaverithan pääsi siitä ensimmäisestä semifinaalista suoraan finaaliin. Pistää myös miettimään, että onko siitä sitten haittaa, että niillä on takana yksi esitys yleisölle vähemmän.

2. Hanna Sky - Hope 
Euroviisun kuuloinen. Sopii siis joukkoon, mutta hukkuuko se sinne? Hieno biisi kyllä, mutta ei ole itsellä suurempia tuntoja tähän. Biisin teemakin kyllä on aika paljon käytetty. Tuossa linkatussa versiossa, josta Hanna Sky pääsi finaaliin, niin ääni tuntuu värisevän turhan paljon, vai onko se ylikäytetty vibraatto? Mutta kaverin puolesta olisi hienoa jos nämä pääsiis viisuihin - olen minäkin tavannut tuon erään miespuolisen taustalaulajan ja halannutkin sitä! Omg.

3. MIAU - God/Drug
Täytyy sanoa heti ensiksi, että tässä linkatussa versiossa miksaaja taisi olla kahvitauolla. Viimeisimmän semifinaalin esitys oli paljon parempi, ja siihen oli saatu asuihinkin jotain uutta. Tästäkin olen tykännyt alusta asti, ainakin erottuu niin esitykseltä, kokoonpanolta kuin biisiltäkin. En sitten tiedä miten euroviisuissa menestyisi, mutta varmaan saisi erikoisuuspisteitä jostain. (Ja nythän löytyi lauantain semifinaalin esityskin: klik)

4. Lauri Mikkola - Going down
Kiva herkkisbiisi ja hyvä ääni, en nyt osaa sanoa hirveästi. Aika perus, mitä usein euroviisuissa on. Tykkäilen kyllä, mutta tuskin voittaa UMK:ta, euroviisuissa taas voisi ehkä jopa menestyä?

5. Madcraft - Shining bright
Tääkin on tosi kiva biisi, hauska ja menevä biisi! Tosin tämä biisi kuulostaa siltä, että jokaisella poikapunkbändillä on tehty tämä sama kappale. Mutta silti, tykkään tästä. Ihmetyttää vaan, kun omaan korvaan on kuulostanut jokaisessa esityksessä, että laulaja paljolti vain mumisee muutamassa kohdassa, eikä tuomarit ole maininneet siitä yhtään mitään! Höpöä.

6. Mikko Pohjola - Sängyn reunalla
Niinh, minähän olen ihan rakastunut tähän biisiin. Ihana, huippu, herkkä, koskettava. Tämän tahtoisin voittavan. Se nyt vaan on. Mikko laulaa niin ihanasti, sen ääni on vaan awws. Nuokin kohdat, joissa menee korkealle, niin awws. Tietty se, että tämä on suomeksi, ja muut maat eivät kuulemma tekstitä biisiä omalle kielelleen. Ja no, täytyy sanoa että en minä keskity siihen, että voittaisiko tämä euroviisuja. Ei välttämättä, mutta tämä nyt on minun mielestäni näistä ehdottomasti paras ja henkilökohtaisesti koskettavin kappale. Oli ihana yllätys että Mikko Pohjola lähti tähän leikkiin, kun tutustuin tyypin tuotantoon alle vuosi sitten keväällä. Paljon ihania biisejä on.
Mikkoa voi äänestää soittamalla numeroon 0700 79246 tai tekstiviesti 6 nroon 17224. :)

7. Clarissa feat. Josh Standing - Top of the world
Tyypit hehkuttaa tätä ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi, koska tämä kuulostaa euroviisulta. No, siitä olen samaa mieltä, mutta se ei välttämättä ole hyvä asia. Euroviisuklisee - sillä ei mielestäni pitkälle päästä, varsinkaan jos esiintyjillä ei synkkaa ja laulu ei pysy kasassa. Tälle biisille en ole lämmennyt hetkeäkään, enkä osaa innostua siitä nytkään. Heh, varmaan käy taas sama kuin viime vuonna: julistin Krista Siegfridsin kappaleen inhokikseni, ja sekös meni voittamaan. Toivottavasti ei. Tämä biisi on viisuissa joka vuosi ainakin viiteen kertaan. KLISEE!

8. Hukka ja Mama - Selja
Tästäkin olen tykännyt alusta asti, ja pitäähän nyt päijäthämäläistä musiikkia tukea. Tämäkin on varmasti erottuva ja erilainen kappale, ja sanatkin on tosi hienot. Finaalin toinen suomenkielinen biisi. Toisaalta olen ehtinyt jo jotenkin alkaa kyllästyä tähän kappaleeseen, ja toisinaan Maman kasvojen ilmeet lavalla ovat pelottavia... :D Propsit koirapehmosta lavalla!

4 kommenttia:

 1. Mun lemppari on Softengine :) Pohojanmaalta ponnistavat niin on ihan pakko liputtaa heidän puolesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä! :) Onneksi nyt ei ollut montaa inhoreaktiota aiheuttavaa esitystä. :D

   Poista
 2. Täällä myös yksi innokas euroviisufani! Minäkin tykkään Mikosta ehdottomasti eniten. Kirjoittelin myös omaan blogiini arvostelut kilpailijoista.

  VastaaPoista
 3. Kiva, täytyypä käydä lukasemassa! :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails