maanantai 20. toukokuuta 2013

Heja Sverige - eller inte?

Näin jääkiekon mm-kisojen (ja no, euroviisujenkin) aikaan tulee huomattua kuinka jokaisesta tuutista kuulee lausetta "Tärkeintä ei ole voitto, vaan se että Ruotsi häviää". En kyllä ole koskaan osannut tähän samaistua, koska tykkään Ruotsista, niin maana kuin kielenäkin! Nyt lätkäfinaalissa tosin hyväksyttiin mielestäni yksi paitsiomaali, eikä tuomaritkaan välttämättä olleet ihan Suomen puolella eilen... No, se on nyt ohi. Hyvinhän Ruotsi pelasi, vaikka Sveitsille olisin kullan suonut, tämä taisi olla niille ainoa hävitty peli. Mutta ensimmäinen mitali 60 vuoteen, aika hyvin? Saa nähdä jatkuuko Sveitsin hienot pelit vielä ensi vuonna.

Yhdysvallatkaan eivät olleet päässeet mitaleille 9 vuoteen. Suomi kyllä pelasi hienon turnauksen ja hienon pelin tänään, se nyt ei vaan riittänyt. Mutta jos siellä on 14 ensikertalaista mm-kisoissa, niin neljäs sija ja tiukka pronssipeli on jo hyvä saavutus. Toista kertaa peräkkäin neljänteen sijaan tyydyttävä, mutta ennen näitä se mitali oli kultainen.

Ihan hyvä vaan että kisat loppui, ei tarvitse enää istua baarissa katsomassa ja itseään köyhdyttämässä! :D Mutta kivaa on kyllä viimeiset 2 viikkoa ollut, kun on hyvässä seurassa saanut pelejä katsoa. Ja nyt saa kynsilakatkin vaihtaa muuhun kuin sinivalkoiseen... (Höhö, tänään siellä istui vierekkäin kolme kiljuvaa ja hermoilevaa tyttöä, sekä "en tunne noita" -mies... Meistä lähti ääntä :D )

Katosi se punainen lanka. Mutta kuitenkin, en vaan ymmärrä sitä "Ruotsi on paska" -läppää, mutta kukin tavallaan, ehkä se nyt vaan kuuluu suomalaisuuteen. Tai muutakaan maiden vihaamista viisujen tai lätkän takia.

Viisuissa Ruotsilla kyllä oli pohjoismaiden huonoin kappale, vaikka hyvin ne viisut järjestikin. Väliaikanumero oli hieno! (Oi Unkari....)  Ensi vuonna Tanskaan, jännääjännää, katsellaan taas vuoden päästä. Mitäs me loppuvuosi tehdään? Saati sitten kesä?

Ps. On ollut vaan niin kivaa! :) Sen huomaa varmaan siitäkin, että eilisen ja tämän päivän aikana ei juuri tullut facebookissa jumitettua ja päivitettyä viisuista tai lätkästä.... niitä päivityksiä meinaan oli ja paljon :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails