sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pekka Haavisto - sydämeni presidentti ♥

Upea saavutus. "Miljoona ihmistä hymyilee." Yli miljoona ihmistä seisoo Pekka Haaviston takana, ja se on huikea määrä. 37,4% äänistä on Pekalla, yli kolmannes suomalaisista äänesti homoa vihreää sivaria? Suomella on toivoa. ♥ (eikä vain siksi että äänestettiin homoa vihreää sivaria, vaan Pekka Haavistoa)

En väitä, että jokainen Saulia äänestänyt olisi homofoobikko. En väitä, etteikö Saulin äänestäjän olisi suvaitsevaisia, tai Sauli itse suvaitsevaisen Suomen puolesta. Kuitenkin, Pekan facebook-sivulla (jolla on muuten lähes 120 TUHATTA tykkääjää, vau!) monet ovat kertoneet, kuinka ovat keskusteltuaan esim. vanhempien sukulaisten kanssa Haavistosta, ja homovastaisesta asenteesta huolimatta sielläkin on annettu ääni Pekalle.

Vaikka Pekka Haavistosta ei nyt tullutkaan presidenttiä, niin hän sai silti aikaan oikean ilmiön. Haavisto-ilmiön. Suomi ei ole sama kuin ennen, jokin on selvästi muuttunut. Tuo facebook-sivun yhteishenki, ja se, kuinka nuoret ovat kiinnostuneet politiikasta ja vaikuttamisesta! Monet ovat olleet kampanjoimassa Pekan puolesta, vaikka eivät olleet aiemmin edes olleet kiinnostuneita politiikasta! Siis sehän on aivan mieletöntä... Tästä on hyvä jatkaa.

Jotain negatiivistakin sanottavaa... Kun alle 80% äänistä oli laskettu, pari toimittajaa haastatteli yhdessä Haavistoa ja Niinistöä. Siinä oli kyllä sellainen painostus että huhhuh... Oikein vaatimalla vaadittiin moneen kertaan Pekkaa "tunnustamaan häviönsä" ja "kättelemään uutta presidenttiä". Vaikka siinä vaiheessa kyllä oli teoreettinen mahdollisuus lukujen kääntymiselle. ;) Mutta en kyllä ollut ainoa, joka ärsyyntyi toimittajien asenteesta Pekkaa kohtaan. Siinä kyllä näkee, ketä ovat äänestäneet... Vähän ammattitaitoa kiitos, jos näin seuratussa tapahtumassa pääsevät haastattelemaan. Yle hyllytti Maria Jugnerin, joka julkisesti asettui Haaviston taakse -  kuuluttajahan pystyy totta kai töissään huutamaan Haaviston puolesta... Vähän harkintakykyä pliis.

Äsken ylellä sanottiin  "Oliko sosiaalisen median Haavisto-innostus vain harhaa?"
EI.

Mutta onnea vaan Niinistöllekin. Toivottavasti Sauli Niinistöstä tulee oikeasti koko Suomen presidentti, eikä vain rikkaiden presidentti. Uskon kyllä että hänkin on hyvä ja edustava presidentti meille. Onhan toi Jenni aika kissa ;)

Pekka on mun sydämen presidentti ♥ Me voitettiin joka tapauksessa. Kiitos Pekka!37.4%.
1 076 957.
YLI MILJOONA HYMYÄ. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails