tiistai 28. huhtikuuta 2015

Ruakaa Turust: Foodis eli Hansan uusi salaattibaariHansaan avattiin viikko sitten uusi ruokailupaikka. Salaattia, jee! Oli tarkoitus käväistä tuolla jo aiemmin viime viikolla ihan paikan päällä syömässä, mutta kerkesin sinne vasta tänään ja mukaan otin bussimatkaa varten.
Lähdin varovin ottein liikkeelle, en halunnut maksaa seitsemää euroa itse kootusta salaattiannoksesta. Jos oikein muistan, niin 100 gramman annos maksaa 1,70 euroa. Otin kipon, valkkasin foodien 50 vaihtoehdosta mieluisan setin, kupu päälle ja kassalle. 0,192 grammaa maksoi 3,26 euroa. Hiukan kalliimpaa taitaa olla, kuin BioCityn K-marketin salaattipisteellä, mutta kiva juttu että on noinkin reilusti vaihtoehtoja. En kyllä lähtenyt laskemaan että onko vaihtoehtoja täydet 50, mutta niin siellä lupaillaan. Kastikevaihtoehtoja oli myös useita, ja olihan siinä krutonkeja, kuivattua sipulia ja pähkinöitäkin lisäksi.

Salaattitiskissä löytyi siis vihreät salaatit, oli ainakin kahta eri sipulia, perus tomaatit ja kurkut, viinirypäleitä, jalapenot, suolakurkut... En ottanut kuvaa toiselta puolelta, ihan hyvä valikoima oli, ehkä jotain enemmänkin olisi voinut olla.Toiselta puolelta löytyi proteiinit. Kananmunaa, kanaviipaleita, tonnikalaa, sitten menikin vähän arvailuksi. Tiskissä ei ollut minkäänlaisia tuotekuvauksia. Toivottavasti, ja todennäköisesti sellaiset on tulossa, sillä varmasti on paljon ihmisiä jotka tahtovat olla varmoja siitä että mitä syövät! Kaipa siellä jotain lohta ja jotain muutakin kalaa kenties oli, varmaksi en mene sanomaan. Jotain pulled porkin tapaista taisi olla myös, ja sitä otin itse.Hedelmäsalaattiin, erilliseen kippoon (tai vaikka samaan) oli tarjolla kiiviä, vesimelonia, ananasta ja... No olihan noita. Mahtoiko olla jugurttia ja kermavaahtoakin saatavilla.

Kassakokemus ei ollut parasta mahdollista tällä kertaa. Edelläni oli vanhempi nainen, jolta automaattisesti kysyttiin että ottaako mukaan, tarvitseeko pussin, tarvitseeko aterimet. Minulta ei mitään kysytty, joten tässä olisi parantamisen varaa. Minulla oli kuitenkin kupu salaatin päällä, joten eikö se ole aika ilmiselvää että se otetaan mukaan? Kysyin sitten itse pussin, mutta aterimia ei tarjottu. Onneksi ne olivat siinä kassalla, mutta jos ei myyjä niitä ojenna, niin ties minkälaisia käpäliä niitä haarukoita käy räpläämässä. 
Ihan viihtyisän oloinen paikka, mutta melko vähän asiakaspaikkoja. Kuvaushetkellä pöydistä lähti juuri asiakkaita. Vähän ahtaan näköinen järjestely ehkä. Tulipa myös mieleen, että mahtoiko noiden salaattitiskien yllä olla mitään suojaa, kantta? Kuviin ei tarttunut, enkä nyt kyllä yhtään muista. Sellainen olisi hyvä, vaikka eipä tällaisessa liikkeessä varmaan käydä samalla tavalla ihmettelemässä ja pärskimässä, kuin kaupoissa.
Päällisin puolin jäi ihan hyvä maku suuhun tästä paikasta. Avokadoa ja aurinkokuivattua tomaattia, ai että! Kyllä sitä varmaan tulee käytyä tuolla toistekin ruokailemassa, jos keskustassa pyörii ja tekee mieli salaattia. Greenzin salaatit kun on niin valtavia, Foodiksessa taas annoskokoon ja koostumukseen voi itse vaikuttaa.

Ps: Ilmeisesti tuolta saisi jotain patonkejakin. En kiireessä ehtinyt ottaa selvää tai ei ainakaan sattunut silmään sitä vaihtoehtoa, mutta täytyypä mennä niitäkin joskus ihmettelemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails