perjantai 17. lokakuuta 2014

Sushit testissä vol 3 (Lucky House, Lahti, China & Thai Palace, Hansa, Turku)

Ja taaaaass..... Haha. Luettavissa myös osat yksi ja kaksi.


Lucky house, Lahti. (Karjalankatu 1)
Riisi aika kovahkoa.... Selvästi olleet jääkaapissa aamusta, mutta odotettavissa tällaisessa paikassa... Kiinalaisbuffet kuitenkin vain 6,90€, +1€ sushit. Hyvänmakuinen lohi, mutta huolimattomasti leikattu. Makit oli tosi kapeita, eikä niissä ollut oikein makuakaan. Inkivääri oli pientä silppua, eli puikkoihin ei saanut kuin pienen riekaleen, ja lisäksi sitä oli vaikea ottaa tiskin päältä, sanoin kuin wasabia. Molemmat olivat siis korkean tiskin päällä pienissä astioissa ja ottimetkin olivat huonot, sai aika pitkään molempia kalastella, että sai jotain lautaselleen. Kiinalaispuoli oli aika vähäinen, valikoimaa ei paljoakaan ollut. Nuudelikin oli jokseenkin liian makeaa. Huonot puikot liukkaat ja pienet makit tipahtelivat otteista jatkuvasti, angst. Hua du kaikin puolin parempi, eli jos edes vähän parempaa sushia Lahdessa tahtoo, niin Hua du kohteeksi. En tosin tiedä, saako Lahdessa mistään muualta edes sushia? Ainakaan googlettelulla en löytänyt. Ehkä olikin enne, etten jäänyt Lahteen opiskelemaan, kun sitä sushia ei saa! Mutta jos joku tahtoo halvan kiinalaisbuffetin, niin saa toki mennä, vaikka mikään upea makuelämys tämä ei ollutkaan. Friteerattu kana oli jees.China & Thai Palace, Turku (Hansa)
Täälläkin tuli käytyä. Ensimmäisessä sushipostauksessa esittelin Kauppiaskadun samannimisen kiinalaisen, jossa sushi ei ollut elämys. Täällä otin 8 kappaleen lajitelman, joka maksoi 8 euroa. En odottanut paljoa, halusin kokeilla. Mutta yllätyin positiivisesti! Lohi oli hyvää, ja olihan siinä muutenkin ihan hyvänmakuista, vaikka ei tämä kyllä mene edes Hanko Sushin edelle (eikä tosiaan Len'sin tai Kadon edelle). Paljon parempaa kuitenkin kuin Lahden kokemukset.

Ja! Tuli sitä itsekin tehtyä pitkästä aikaa sushia. Siskon kanssa tehtiin. Ainekset nyt oli mitä oli, olisihan se kiva joskus kokeilla samanlaista lohta kuin esim Karussa saa (kauppahallista), mutta jos sitä osaisi jotenkin käsitellä. En myöskään viitsinyt lähteä säilyttelemään ja kuljettelemaan kalaa pitemmäksi aikaa. Kylmäsavulohella siis mentiin, ja lisäksi täytteinä oli majoneesitonnikala-sekoitusta, avokadoa, surimia, kurkkua, katkarapua... Mahtoiko olla muuta. Nigirien teon sisko taisi paremmin, ja itse tein toista kertaa inside-out -rullan. Onnistui tällä kertaa ihan kivasti, ja oli hyvää! Sushit maistuivat myös muille ruokailijoille, eli niin omalle kuin siskon miehelle, ja maistelipa noiden pian 3-vuotiaskin jonkin verran. Pitää opettaa lapsi heti hyville tavoille. Mutta nyt jos muistelee, niin kyllä omat olivat parempia kuin Lahdessa tai Edossa!

Ulkonäkö se paranee sitten harjoittelemalla... :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails