torstai 22. elokuuta 2013

Palkintoreissu Cambridgeen 1.-5.7.2013

Heinäkuun ensimmäinen viikko tuli tosiaan vietettyä Cambridgessa pitkästä aikaa, heh. Kyseessä oli siis se FUASin kirjoituskilpailusta voittamani matka. Aikaa siellä tuli vietettyä maanantaista perjantaihin. Maanantaina meillä ei ollut vielä juuri ohjelmaa, vaan käytiin lähinnä kävelyllä toisen voittajan kanssa, ja sitten vielä syömässä professori Alan Barrellin kanssa eräässä pubissa, jossa muuten aikoinaan DNA "keksittiin". En oikein nyt osaa heittää siihen muuta sanaa suomeksi, mutta siis discovered, u know. Melko ajoissa taidettiin mennä nukkumaan (yövyttiin Pembroke Collegella), kun molemmat olimme vähän väsähtäneitä. Heti kaupunkiin saavuttuani käväisin muuten tietenkin kampaajalla, koska eräässä paikassa leikkaus maksaa £9,90, eli ei paljon!

Tiistaina ja keskiviikkona kierrettiin prof. Barrellin kanssa yliopistoilla ja muilla kouluilla. Eräässä koulussa päästiin seuraamaan, kun oppilasryhmät tekivät sellaisia minuutin mittaisia "elevator pitch" -esitelmiä. Pointti on siis esitellä minuutissa jokin idea, johon esimerkiksi tarvitsisi rahoitusta. Nuo olivat vielä niin alkutekijöissään, ja osa keksittiin ehkä vartissa, mutta hienoja ideoita siellä kyllä tuli. Me saatiin antaa sitten vinkkejä niihin, ja äänestää lopulta parasta.
Pääsimme käymään myös Judge Business Schoolissa, joka oli rakennettu alunperin sairaalaksi. Se oli kyllä ihan tyylikäs sisältä! Professori piti meille myös pari ihan privaattiesitelmää, jotka liittyivät paljolti yrittämiseen, mutta oli siinä paljon minuakin kiinnostavaa asiaa. Paljon ajatuksia ne kyllä herättivät.

Torstaina meillä ei ollut enää ohjelmaa, vaan meille oli varattu päivä shoppailuille ja museoille. Käytiin Fitzwilliam-museossa (taidetta), sekä Sedwick-museossa, jossa oli esimerkiksi oma osionsa Charles Darwinille, ja olihan siellä paljon fossiileja ja muita. Ihan mielenkiintoista kyllä! Käytiin myös King's Chapelin poikakuoroa kuuntelemassa. Torstaina suuntasin illasta couch surfing -kohteeseeni, josta sitten ennen aamuviittä lähdin rautatieasemalle ja taas kohti Stanstedia.

Ihan söpöt huoneet!

Näkymä pihalle...

Sedwickistä.

Judge Business School.

Apple ja Thuy :)Täällä syötiin aamupalaa...

Pembroke Collegen sisäpihaa.


No käytiinkö ees Regalissa...

Newton's apple tree! (osa siitä...)


Sisäpihaa Trinity collegelta, jonne sniikattiin sisään ilmaseksi illalla... Muutenhan se on mm. turistikohde, jonne maksaa sisään!Semmonen tukka silloin tuli.

Pari kannua Regalissa... Lopultahan reissukaveri väsyi, ja oli juonut 1,5 lasillista kun lähti :D Ja yhdestä kannusta saa noin neljä lasillista... Joo...

YoSushi, totta kai.

Gourmet Burger Kitchen... Sairrrraaan hyvää.

Vähän lisää syötävää Regalissa. Yhyy, tuli ikävä tota siideriä, se on niin hyvää!

Jeesh, se oli semmonen reissu. Koskahan tulee eksyttyä Cambridgeen seuraavan kerran? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails