maanantai 7. tammikuuta 2013

Martsan ja Heltsun keittiö: modatut hasselpähkinäsuklaacupcaket

Tästä alkaa huikea sarja Martsan ja Heltsun keittiötä!

Okei, valehtelin. Ei tule.

Mutta minä sain joululahjaksi übersiistin kuppikakkureseptikirjan, ja pakkohan se oli nyt koulun alkaessa korkata. On niin rankkaa tämä koulunkäynti. Huomennakin on koulua! Ja seuraavan kerran maanantaina! Huh huh, sanon minä.

Joo. Koska kuolasin mun uuden ihqn kämppiksen (joka on yhtä siisti keittiössä kuin minä) yhden hengen nutella-annosjuttuja jääkaapissa, oli pakko saada tekosyy hankkia jotain nutellaa vastaavaa töhnää. Sellaista löytyi hasselpähkinäsuklaakuppikakkureseptistä, joten niitä sitten tein! On muuten jännää leipoa puutteellisilla välineillä (ja ehkä osin aineksilla...) - sähkövatkaimen puutteessa käsipelillä mennään. (Ha, olen hauska.) Ja kun muutenkin olen niin loistava leipuri, ja kaikki luomukseni näyttävät niin kauniilta ettäh, niin totta kai näistäkin tuli ihan superhienoja. Varsinkin kun koristeltiin ne kämppiksen kanssa yhdessä.
"Nyt kun ois vielä nonparelleja!"
"Mulla on nonparelleja...!"
...Ja mikä on lopputulos?







 Nyt odotellaan että ne jäähtyy.

Ja jaetaan nyt teidän kanssa tämä reseptikin Kuppikakut: kuppikakku päivässä pitää onnellisena -kirjasta, tosin muokattuna niin kuin minä sen tein.

Hasselpähkinä-suklaakuppikakut

175g pehmeää voita tai margariinia
115g vaaleaa fariinisokeria
2 isoa kananmunaa kevyesti vatkattuna
2rkl suklaa-hasselpähkinälevitettä
175g jauhoja
1½tl leivinjauhetta
oman maun mukaan saa lisätä esim. rouhittua suklaata.

Päällyste:
suklaa-hasselpähkinälevitettä

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Vatkaa voi ja fariinisokeri isossa kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat sekaan pienissä erissä. Lisää suklaa-hasselpähkinälevite ja sekoita. Siivilöi joukkoon jauhot sekä leivinjauhe, sekä suklaarouhe.
Lusikoi taikina paperivuokiin (itsellä tästä tuli 14kpl, ohjeen mukaan 18kpl). Paista kuumassa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kohonneita ja tuntuvat kosketettaessa kiinteiltä.
Levitä suklaa-hasselpähkinälevite kuppikakuille. (Jos levite on notkeaa ja helposti levittyvää, kuppikakkujen voi antaa jäähtyä. Itsellä levite oli melko jäykkää, joten laitoin sitä kuumien kuppikakkujen päälle, jolloin se suli siihen ja oli helppo levittää. Lisäksi lisäsimme nonparelleja.)

Enjoy!

Ps. Jotta postaus ei vaan menisi liian sekavaksi, niin tässä vielä yksi kynsikuva. BarryM Mint green, dotting toolilla GinaTricot'n In love, ja jo tutut helmet. Pikkurilli piilossa, se on ruma nysä!


2 kommenttia:

  1. Oijjoi! Näitä kuppikakkuja ON PAKKO päästä kokeilemaan mahdollisimman pian! tai noh siis tarkoitan _syömään_

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyviä vaikka itse sanonkin :D voi sinne sekaan pähkinärouhettakin lisätä... Ei tullut ostettua. :P

      Poista

Related Posts with Thumbnails