lauantai 16. huhtikuuta 2011

97 - Ja he elivät elämänsä onnellisina.

Pääsinpäs tänään viimein jututtamaan omaa kansanedustajaehdokastani! Kerrankin hänen, Sami Hietasen, ollessa Lahden torilla pääsin itsekin paikalle. Jee!
Heh, jo Samin omien nettisivujen ja facebook-sivun sekä vaalikoneen perusteella olin saanut hänestä oikein hyvän kuvan, mutta kyllä se nyt vielä parani kun pääsi ihan kasvokkain hänet tapaamaan. Sen lisäksi että heppu vaikutti oikein mukavalta ja fiksulta nuorelta mieheltä (ja vielä sosionomi ;D), hän tuli paikalle ihan minun vuokseni! Sami oli siis ehtinyt lähteä torilta muualle jakamaan Vihreiden lappusia, ja kyselin luullakseni Aleksi Mäntylältä, että olisiko hän vielä tulossa. Aleksipa sitten soitti Samille ja kertoi että joku haluaisi tavata, ja Samihan sitten tuli paikalle! Sanoi, että oli heti lähtenyt tulemaan, kun kerran joku välttämättä halusi tavata. Voi vitsi, awww. :D Ihan mahtava juttu kyllä, että tulee paikalle jos pyytää, ja kyllähän minä tuota tapaamista olin ehtinyt jo odottaa.

Laadukas koulutus, päivähoito ja terveydenhoito on turvattava. Suomen tulee myös olla yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edelläkävijämaa.

Jos jollekin Hämeen vaalipiirissä vielä on epäselvää, mitä siihen äänestyslippuun huomenna piirtäisi, niin sanonpahan vaan että oikein hyvä vaihtoehto on 97.http://www.samihietanen.fi/Sami_Hietanen/Sami_Hietanen.html 

Kiitos Sami, oli hienoa päästä juttelemaan!

97.
OIKEUS RAKASTAA JA TULLA RAKASTETUKSI
Jokainen meistä tarvitsee rakkautta elämäänsä, eikä yksin ole kenenkään hyvä olla. Väkivalta ei kuulu rakastavaan parisuhteeseen, eikä lapsia saa kasvattaa remmillä ja raivoamalla. Kaikilla pariskunnilla tulee olla oikeus avioliittoon, ja sitä kautta perheen ulkopuoliseen adoptioon. Emme saa unohtaa vammaisia ja liikuntarajoitteisia, vaan luoda heille mahdollisuus elää kuten muutkin.
ROHKEUS OLLA AVOIN JA REHELLINEN
Politiikka ei voi perustua kaiken vastustamiselle. Suomi ei voi sulkea rajojansa ulkopuoliselta maailmalta. Meillä on tilaa kaikille, jotka haluavat tulla tänne rakentamaan onnellista elämää ja hyvinvoivaa yhteiskuntaa. Meidän tulee päämäärätietoisesti kitkeä rikollisuutta ja korruptiota maastamme. Suomen täytyy pysyä rauhan ja diplomatian mallimaana kansainvälisen maineemme mukaisesti.
KOHTUUS KAIKESSA
Raha on vain väline, ei onnellisuuden mitta. Itsekkyydellä ja omaneduntavoittelulla ei hyvinvointiyhteiskuntaamme voi ylläpitää. Loputon talouden ja energiankulutuksen kasvu on harhaa. Voimme olla onnellisia vähemmälläkin rahalla ja roinalla, jos muut elämämme edellytykset ovat kunnossa. Kaikilla tulee olla oikeus ruokaan ja asuntoon riippumatta siitä, kuinka he ovat elämässään menestyneet, ja siksi Suomessa tulee ottaa käyttöön perustulomalli.
SIVISTYS SYDÄMESSÄ JA JÄRKI KÄDESSÄ
Koulutusjärjestelmämme on yksi maailman parhaista, mutta se ei silti ole täydellinen. Opintotuki on riittämätön, koulutusputki joustamaton ja liian moni korkeasti koulutettu valmistuu työttömäksi.  Kaikkiin kouluihin tulee palkata työntekijä pitämään huolta niistä nuorista, jotka uhkaavat jäädä kokonaan ilman koulutusta tai työkokemusta. Koulutus laajentaa maailmankuvaamme ja antaa meille ne tiedot ja taidot, joita elämässä pärjäämiseen tarvitsemme, ja siksi se tulee säilyttää maksuttomana kaikille jatkossakin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails