torstai 21. lokakuuta 2010

Homo!

Ajankohtaisen kakkosen Homoillan (12.10.2010) jälkeen tähän hetkeen kirkosta on eronnut 31758 jäsentä. Yhteensä tänä vuonna kirkosta on eronnut yli 56 000 ihmistä. Aiempi vuoden "ennätys" on vuodelta 2008, 52 000 eronnutta. Ja onhan tässä vielä vuotta jäljellä. Erotahti on laskenut, mutta edelleen kirkosta eroaa moninkertainen määrä verrattuna aiempaan normaaliin päivätahtiin, 140 eroajaan.

Homoiltaan osallistuivat mm. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ("Homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö"), persu Hauveli-Pentti(Pertti?) Oinonen ("Jos homoille sallitaan avioliitto (=yhtäläiset oikeudet heteroiden kanssa), alkavatko kohta jotkut vaatia oikeutta avioitua rakastamansa hauvelin kanssa?"), Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo, Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen, tv-juontaja Manne Maalismaa sekä näyttelijä Elsa Saisio. Ohjelmassa keskusteltiin mm. homoparien oikeudesta avioliittoon ja adoptioon.

Vastaan-puolelta tuli uskomattomia kommentteja. Raamatulla päähän! Tämän ikivanhan kirjan tarinoita ei pitäisi enää nykyaikana ottaa niin kirjaimellisesti. Kirkko sanoo, että avioliitton on miehen ja naisen välinen, ja sen tavoite on lisääntyä ja täyttää maa. Mutta ha! Vastaan-puolellapa istuikin joku heppu, joka on ollut kauan naimisissa vaimonsa kanssa, eikä heillä ole lapsia! Syntiä!
Lisäksi Päivi Räsäsen pojalla on pitkät hiukset. Kauhistus!
Ja ai niin, Päivi Räsänenhän on nainen. Ole siis hiljaa.

Itse en kuulu kirkkoon enkä usko jumalaan, joten en kirkkohäitä ja papin siunausta kaipaa. Itselleni siis riittäisi se, että homoparit vihittäisiin avioliittoon edes maistraatissa. On kuitenkin paljon uskovaisiakin homopareja, jotka haluaisivat kirkon siunauksen. Olen sitä mieltä, että ne papit, jotka haluavat siunata homopareja, tehköön niin. Heitä kuitenkin on. Homoparien kirkollinen vihkiminen sotii kuitenkin joidenkin pappien omaa näkemystä vastaan, joten ei heitä pidä pakottaa vihkimään homoja.

Mutta entäs ateistit? He eivät usko jumalaan, mutta saattavat pysyä kirkossa vain ja ainoastaan kirkkohäiden toivossa. "En mä ainakaan eroa, mä haluan kirkkohäät!" Mikä niissä kirkkohäissä viehättää? Maistraatissa avioituessa voi pitää mukavat juhlat miten vaan. Miksi mennä kirkossa naimisiin, jos papin puheet haluaa vain menevän ohi korvien?

Ai homoistakos tässä pitikin puhua. No, edelleen, homopareilla pitäisi olla yhtäläiset oikeudet lain edessä heteroparien kanssa.
Homoparien vanhemmuutta kritisoidaan mm. sillä, että lapsi ei voi kasvaa ehjäksi kahden samaa sukupuolta olevan vanhemman kanssa. Homot eivät voi olla hyviä vanhempia. Ai, miksi? Homoparille lapsi on varmasti toivottu, jos se hankitaan yhteistuumin, niin kuin yleensä tehdään. "Mutta lapsella on oikeus kasvaa perheessä, jossa on yksi äiti ja yksi isä!" Entäs sitten yksinhuoltajat? Jos puoliso kuolee, sille ei voi mitään. Kahden samaa sukupuolta olevan henkilön lapset ovat tutkitusti myös keskimääräistä suvaitsevampia: he kasvavat perheessä, jossa erilaisuutta ei osoitella sormella, jossa erilaiset ihmiset ovatkin aivan normaaleja.
Sitten on taas koulukiusaus. Lapsia kuulemma kiusataan siksi, että vanhemmat ovat samaa sukupuolta. No herranjestas, lapsia kiusataan aina. Lapsi ei tarvitse syytä kiusatakseen toista: minäkin olen normaalista perheestä ja katson olevani melko normaali itsekin, ja silti minua on kiusattu nuorena monta vuotta. Sitten taas lasten vieroksunta outoja ihmisiä kohtaan tulee perheestä: jos vanhemmat painottavat sitä, että tuo ei ole normaalia, se on väärin, se on outoa, myös lapset saattavat ottaa tämän näkökannan itselleen.
Elsa Saisiota haastateltiin televisioon 15 vuotta sitten. Hän kasvoi kahden äidin kanssa. Kun haastattelu näytettiin televisiossa, ainoa kommentti, jonka hän sai, oli: "Olit sitten telkkarissa."

"Homoille pitäisi riittää rekisteröity parisuhde." Miksi sen pitäisi riittää? Edelleen nyky-yhteiskunnassa kaikkien ihmisten pitäisi olla lain edessä samanarvoisia. Homoille pitäisi sallia avioliitto, kuten heteroillekin. Kelan papereihin tulee merkitä siviilisääty: rekisteröidyssä parisuhteessa elävien henkilöiden tulee siis merkitä kohta "rekisteröidyssä parisuhteessa". Tämän tiedon saa itselleen myös mahdolliset työnantajat. Homofobia ja homojen syrjintä työelämässä on tuskin katoamassa, joten työnantajan on helppo karsia pois kaikki homot. Jos papereissa lukisi "avioliitossa", tässä ei olisi mitään kummallista. Homoseksuaali voi kertoa suuntautumisestaan töissä mikäli haluaa. Minäkään en ole töissä tai koulussa toitottanut olevani bi-seksuaali, koska en koe sitä tarpeelliseksi, mutta en pelkää syrjintää.

21.10.2010 klo 13:45 mennessä homoillan jälkeen kirkosta on eronnut 31777 ihmistä.

Wikipedia:
"Tähän mennessä samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat laillistaneet Alankomaat, Argentiina, Belgia, Espanja, Etelä-Afrikka, Islanti, Kanada, Norja, Portugali ja Ruotsi. Myös Massachusettsin, Connecticutin, Iowan, New Hampshiren ja Vermontin osavaltioissa sekä Washington DC:ssä Yhdysvalloissa sekä Meksikon pääkaupungissa Méxicossa samaa sukupuolta olevien avioliitot on laillistettu."
Hei Suomi, Ruotsikin on laillistanut homoavioliitot. Joko mentäisi perässä?

1 kommentti:

  1. Ihan samaa mieltä! Kaikkien pitäisi olla lain edessä samanarvoisia, sukupuoleen, seksuaalisuuteen, ihonväriin tai mihinkään muuhunkaan katsomatta. Miusta on hemmetin typerää että homoilla ei ole samoja oikeuksia kuin heteroillakin.

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails