lauantai 30. tammikuuta 2016

UMK 2016 - katsaus

Uuden musiikin kilpailu yeah! En ole ehtinyt katsomaan noita videoita aiemmin, ja nyt kun telkkarissa käydään biisit läpi oikein raadin kera, niin on oikein hyvä hetki kirjoittaa omatkin näkemykset näillä ehdokkaille. Kuka lähtee edustamaan Suomea euroviisuihin? Itselläni ei ole vielä minkäänlaista mielipidettä  esiintyjien perusteella.

Karsinta 1. 

Saara Aalto - No fear
Saaralla on kaunis ääni, ja biisissä on jotakin erikoista, joka hiukan estää sitä muuhun massaan hukkumista. Mutta riittäisikö se viisuissa? Huomaan kyllä yllätyksekseni tykkääväni tästä biisistä. En ole aiemmin Saara Aallon kuuntelemisesta juuri perustanut, mutta tämä oli oikein ilahduttava biisi, ainakin näin videon kanssa kuultuna. JATKOON.

Mikko Herranen - Evil tone
Oi voi, kertosäkeestä kuulee kyllä sen euroviisutunnelman heti, eikä se ole minusta aina hyvä asia... En tunne Mikko Herrasen muuta tuotantoa, joten en tiedä että millaisia biisejä hän normaalisti tekee. Hmm, tämä on kyllä paljon enemmän perusbiisi, kuin Saara Aallon, tämä jää kyllä taakse. EI JATKOON,

Stella Christine - Ain't got time for boys
Hyvin epäsuomalainen. TLC tulee osin mieleen. Tämä on ihan kiva biisi. Ei perinteinen viisubiisi! Oikein mukavaa kuunneltavaa itseasiassa. JATKOON.

Eini - Draamaa
Okei, nyt on pienet ennakkoajatukset, eikä ne ole niin hyvät. No, me nyt ei olla enää ysärillä... EI JATKOON. Tämä jo ennen ensimmäistä kertosäettä. Kiitos hei ei.

Clemso  - Thief
En tykkää laulajan jäykistä tanssimooveista. Kiva kuitenkin että näitä etnisempiäkin esiintyjiä on, ne vaan ei juuri ole UMK:ssa menestynyt. Vähän tämä jättää vielä kylmäksi, mutta nostan tämän korkeammalle kuin Mikko Herranen. Ja Eini, herranjumala. Live-esityksen näkeminen kiinnostaa. Mutta viimeisen videon näkemisen jälkeen lopputulemana silti: EI JATKOON.

Pää-äijät - Shamppanjataivas
Sekoitus Petri Nyqårdia ja... Teflon brothersia ja jotain juntteja? Ei pahalla siis tuo viimeinen kuvaus, en vain keksinyt sopivaa artistia tai muutakaan termiä. Pää-äijistä en ole kuullut aiemmin, mutta tämä tulee varmaan Suomen baareissa soimaan, ellei soi jo. Kivaa vaihtelua, ja vaikka en uskokaan että tulisi menestymään paremmin kuin Clemso, niin pistän tämän silti edelle. Tosin ihan videon perusteella. Paree ois olla hyvä fiilis lavallakin! JATKOON.

Karsinta 2

Attention2 - Ready for the show
Kaksoset. Hauska video. Ihanat nököhampaat tuolla toisella. No no show show go go on kyllä hyvin kulunut homma. Niin ja paikallaan juokseminen. Tästä tulee mieleen joku pohjoismaalainen bändi, jolla on naislaulaja. Jännä. Vaikea sanoa vielä. Päätän sitten kun olen nähnyt muut. Lopputulema: JATKOON.

Cristal Snow - Love is blind
Kummallista nähdä Cristal ilman meikkiä ja glitteriä! Biisi kuulostaa ihan kivalta. Vaatii kyllä jotain näyttävää lavalle, että jää paremmin mieleen. Tässäkin kuulen selviä euroviisutunnelmia, mutta yllätyksekseni tykästyin tähänkin nyt aika paljonkin. JATKOON.

Annica Milan & Kimmo Blom - Good enough
Eikä tää kertosäe, ei helkkari. Kuultu niin monta kertaa. Odotukset oli korkealla, Kimmo Blomhan on ollut yrittämässä jo viime vuonna ja silloin tykkäsin biisistä. Mutta äääh.... En tykkää jos yritetään tehdä ihan liikaa sellaista euroviisua liian selkeästi. Jotain omaa jooko! EI JATKOON.

Rafaela Truda - Rise up
Ollaanko nyt ämteeveellä? Noi tekstit jotka välähtelee ruudussa, on ihan sieltä varastettu. Öäh, tuli nyt jokin luontainen inhoreaktio. Liian bilebiisi. En halua tällaista Suomelta euroviisuihin. Laittaisi edes housut jalkaan, en ole koskaan tykännyt noista bodyasuista. Taidevertaukset tosin oli hauskoja. EHDOTTOMASTI EI JATKOON.

Ylona - Blazing fire
No nyt ollaan jossain diskossa X-periencen kanssa. Videolla kivoja kotivideopätkiä. Laulajan pää ja taustalla rumaa tulta = ei. Todella hidastempoinen biisi. Puntaroin tämän ja Attention2:n välillä. Kyllä se ensin nähty oli ehkä mielenkiintoisempi. EI JATKOON.

Mikael Saari - On it goes
Mikael Saarella on sen verran taitavampaa äänenkäyttöä, että kyllä minä laitan tämän JATKOON. Tykkäsin sen biisistä jo silloin kun oli UMK:ssa ekan kerran 2013. Hyvä biisi on, vaikka tästä karsinnasta selvästi vahvin on Cristal.


Karsinta 3. 

Lieminen - Pehmeiden arvojen vaalijat
Kuka tää tyyppi nyt sitten on? Hauskoja elemettejä videossa. Tämäkin on tämmöinen Teflon brothers/Stig/LMFAO. Hyvin erikoinen. Mutta tarttuva. Tämä olisi kyllä hyvin mielenkiintoista nähtävää euroviisulavalla. Oliko osa videosta kuvattu Suistolla? Mutta joo. JATKOON.

Tuuli Okkonen - Don't wake me up
Meh. Hämmentävä video. Huonolla tavalla. Ei sytytä yhtään. EI JATKOON.

Gusani brothers - Poom poom
Akcent! Vähän lisää biletystä. Mutta jostain syystä tämä on parempi kuin esim. Rafaela Truda. Silti olen vähän kahden vaiheilla... Katsotaan. Kuin ne aina istuu tollaisella sohvalla laulamassa kameralle ja vieressä istuu naisia puuhaamassa omiaan? Tällä toisella kaverilla ei ole kyllä yhtään tunnetta silmissä. Okei, miksi nämä seisoi lopussa vastakkain noin epämukavan oloisesti? JATKOON.

Barbe-q-barbies - Let me out
En jaksa syttyä, voi olla siksi että kello on paljon. Mutta kiva että on se yksi rokkibiisi karsinnoissa. Mutta tästä puuttuu asennetta silti. Live voi pelastaa paljon. EI JATKOON.

Pietarin spektaakkeli - Liian kuuma
No nyt on fiftaria! Hyvin erikoista UMK:ssa tämä kyllä, eikä viisulavoillakaan ole tällaista meininkiä nähty pitkään aikaan. Mutta kyllä se voi olla niin että tämä video antaa nyt paljon, että sitten live ei olekaan ihan yhtä kiinnostava. Katsotaan vielä viimeinen, ja sitten tehdään päätös jatkosta: EI JATKOON.

Sandhja - Sing it away
Olenkin ilmeisesti kuullut tämän biisin jo, en vain muista mistä ja miten. Varmaan radiosta. Tykkään kyllä kovasti tästä kertsistä. Ja parhaat bileethän on aina leikkikentällä! Kyllä joo, kyllä tätä kuuntelee mieluummin kuin Liian kuumaa. Tämä oli hyvä lopetus. Tällä voisi pärjätä viisuissakin. JATKOON.
No siinäpä ne tämän vuoden UMK-kisaajat! Yhtä tiettyä suosikkia ei itselleni vielä muodostunut, mutta varmasti sitten kun näkee liveshown ja jos joku inhokki pääsee jatkoon, niin varmasti sitä tsemppaa niitä parempia... Mutta yllättävän hyviä vetoja oli kyllä!


1 kommentti:

 1. Mä tykkäsin Tuuli Okkosen biisistä ja äänestä, mutta se oli video vaan oli ihan super-outo. Ääni oli aika voimakas, samoin biisi.

  Pietarin spektaakkelin Maalta kaupunkiin oli pari vuotta sitten yks lempparibiiseistäkin ja tuo Liian kuuma on ihan mukava. Ei kuitenkaan mikään Euroviisubiisi.

  Vaikka Pää-äijistä en ookaan halunnut tykätä (:D), tuossa Samppanjataivas -biisissä on vaan jotain bilefiilistä ja keskiviikkona oli autossa pakko pistää radiota kovemmalle, kun se tuli.

  Cristal Snown biisi on ollut alusta asti yksi omista lemppareista. Se oli itseasiassa ihan eka minkä kuuntelin silloin kun nuo julkistettiin.

  Mitään balladeja en haluaisi Euroviisuihin. Ne on yleensä aika kauniita, mutta Euroviisuihin jotenkin todella tylsiä.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails