tiistai 27. lokakuuta 2015

Ruakaa Turust: Sushi Panda

Turkuun on syntynyt uusi sushiravintola!

Sushi Panda avasi ovensa kauppakeskus Forumissa viime viikolla. Pitihän sitä itsekin käydä kokeilemassa, ja tämä reissu toteutui maanantaina. Meni ensin hetki löytää paikalle, koska mitään kylttejä ei näkynyt. Lopulta bongasin ravintolan nimen lasiovesta. Olin aluksi hiukan hämmentynyt - todella, todella pieni tila! Ulkopuolella oli kolme pöytää, jokaisessa kaksi tuolia. Sisällä oli kassaa vastapäisellä olevalla seinällä neljä tuolia ja seinään kiinnitetty kapea pöytä, ja kassan edessä oli vielä kaksi tuolia. Ihmettelin hetken aikaa ympäristöä, kunnes osasin sanoa että tultiin syömään (kun henkilökunnan suunnalta ei kovinkaan lämmintä vastaanottoa tai mitään kysymystä tullut). Otimme ruokalistan ja menimme sitä ensin tutkimaan ulkopuolella olevaan pöytään, mutta totesimme kauppakeskuksen käytävän olevan turhan vetoinen ja siirryimme sisälle.

Ruokalista oli pitkä ja vähän turhankin laaja. Selailin äsken Sushi Pandan nettisivua, jolta menua on helpompi selailla. Fyysinen menu kun oli A5-kokoinen vihko vaakatasossa, jossa oli yleensä n. 3 annosta per sivu. Kun valinnanvaraa oli niin paljon, niin vihkon selailuun ja tilauksen päättämiseen meni aikaa. Kuvat olivat kyllä hyviä ja sushien ainekset oli lueteltu selkeästi. Erilaisia lajitelmia kuitenkin oli mielestäni liikaa, ja annokset olivat turhan suuren oloisia. En millään jaksaisi syödä esimerkiksi kahdeksan california-palan lisäksi vielä jotain muuta. Mielenkiintoinen asia listassa oli kuitenkin nuo grillatut sushit. Niitä täytyi kokeilla.


Söpöt pullot, erityisesti korkit!


Tilasimme vähän erilaisia perusmakeja, ja sitten lajitelman nr. 207: San Francisco - ja Fuji-makeja, molempia 8kpl. Hinnalla ei ole muuten tuota paikkaa pilattu, isoistakaan annoksista ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Mutta takaisin ruokaan: San Franciscon sisällys on seuraava: lohi, lumirapu, kurkku, masago-mäti, unagi-kastike. Fuji taas sisältää lohta, lumirapua, kurkkua, ja unagi-kastiketta.

Ihan ensin piti maistaa grillatut sushit! Ja kyllä oli hyvää, mielenkiintoista, suu täynnä pehmeää makua. Parin palan jälkeen kuitenkin oli selvää, että yhteensä kahdeksaa suurikokoista grillattua sushia ei välttämättä jaksaisi syödä ihan tuosta noin vain. Ja kun itsellä oli vielä 8 makiakin syötävänä.

Niin ne makit? Itse söin lohimakeja. Ne olivat aika pieniä, liiankin pikkuisia minun makuuni. Makukaan ei nyt ollut mikään ihmeellinen, aika perus. Voikin siis sanoa, että pelkästään tavallisten makien perässä ei tarvitse Sushi Pandaan mennä.


Grillatut sushit jaksoin juuri ja juuri loppuun, yhteensä 10 sain syödä kun syömäkumppani ei jaksanut kuutta enempää. Se 8 olisi ollut itselle parempi määrä, sillä kaksi viimeistä alkoi jo aiheuttaa pientä taisteluväsymystä. San Franciscon päällä oleva majoneesin oloinen tahna alkoi käydä jo liiaksi. Mutta lautaset tyhjenivät!

Fuji.

San Francisco.

Mikä on siis lopputulema? No, hyvää oli kyllä, ja noita kokeiltavia susheja riittäisi kyllä vielä. Tulisiakin susheja on valikoimissa, niitäkin voisi kokeilla. Mutta tosiaan, annokset ovat sen verran suuria, niin parempi olisi joko jakaa pari annosta jonkun kanssa tai sitten tyytyä yhteen. Nigireitä ja gunkaneita saa listalta 2 kpl määrissä. Voisihan sitä kysyä, jos muitakin saisi esimerkiksi neljänä kappaleena, joka olisi mielestäni paljon parempi määrä. Sellainen elämys nuo grillatut sushit olivat kuitenkin, että suosittelen kokeilemaan, heitäkin jotka eivät normaalisti sushista perusta! Kannattaa kuitenkin ottaa kaveri mukaan tai pyytää annoksen puolitusta, jos sellainen on mahdollista.


Ja hei! Sushi Pandalla on Turun sisällä kotiinkuljetus 5e! Ajatelkaa, sushia kotiin kuljetettuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails