tiistai 5. elokuuta 2014

The fault in our stars

Odotin nyyhkyleffaa. Leffaa, jossa nyyhkyttäisin itsekin, sitä tapahtuu harvoin. Ne taitaa sitten rajoittua koiraleffoihin.

Hazel and Gus are two teenagers who share an acerbic wit, a disdain for the conventional, and a love that sweeps them on a journey. Their relationship is all the more miraculous given that Hazel's other constant companion is an oxygen tank, Gus jokes about his prosthetic leg, and they met and fell in love at a cancer support group.
imdb

Tykkäsin kyllä. Tarina oli hyvä, samoin näyttelijäiden työ. Olisin vaan päässyt parempaan tunnelmaan, jos olisin ollut elokuvateatterissa yksin. Ei minua häiritse, jos muita itkettää, eikä siinä mitään pahaa ole. Mutta se ääni kun sitä räkää, tai mitä nenästä nut tuleekaan kun itkettää, vedetään nenään, eikä käytetä nenäliinaa. Kuulostaapa pahalta tämä minun selitykseni. En tarkoita sitä sillä. Keskityin vain liikaa ulkopuolisiin ääniin. Olen syyllistynyt siihen itsekin sopimattomalla hetkellä, enkä nyt sanoisi että tuo olisi ollut sopimaton hetki. Ja tottakai monilla voi olla kurjia kokemuksia elokuvan aiheesta, samaan tapaanhan minulla kostuu silmät kun katson Marley & Me -leffaa. Ehkä vaan petyin, kun olisin halunnut jostain syystä itkeä. Tai valmistauduin siihen, koska monet olivat facebookissa hehkuttaneet itkeneensä.

 Ja toinen, sali oli täynnä jotain 14-vuotiaita tyttöjä, ja jotenkin sitä pahasti heti yleistää että ne itkee koska komealle nuorelle miespäähenkilölle tapahtui jotain. Itse tykästyin paljon enemmän Hazeliin, niin ehkä siksi en sillä hetkellä _itkenyt_ vaikka kyllähän leffaan surullisia hetkiä mahtui. Leffassa oli myös hetki, kun sivuhenkilö koki tuskaa, ja purki sen hakkaamalla tyynyä ja huutamalla - monet nauroivat. Ei se minusta hauskaa ollut, toinen kärsii ja katsojat nauravat. Höh. Eikä sitä kohtausta mielestäni oltu täysin humoristisesti esitetty.

Mutta kyllä tämä leffa kannattaa mennä katsomaan, jos siltä tuntuu. Ei ollut mitään typerää jenkkiteinisähellystä, vaan kaunis ja surullinen tarina, ja aion kyllä tämän kirjankin lukea. Teatterissa ei kannata ihmetellä, jos suuri osa olisi niitä teinityttöjä, ja elokuvaa edeltävät mainokset ovat vähän teinimäisempiä leffoja ja One Directionia... Mitähän varten tämä leffa on teatterissa (mainoksista päätellen) leimattu teinileffaksi?

1 kommentti:

  1. Mulla on kirja juuri lukemisen alla, siis ihan alussa ja leffan katsominen suunnitelmissa, ehkä jo ensi viikolla, teini-ikäisen tyttären kanssa! :D Katsotaan sitten millainen kokemus meillä on..

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails