Syksyllä sitten kansanedustajat pääsevät äänestämään. On hyvä muistaa, että yli 160 tuhatta ihmistä allekirjoitti kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, jonka myötä asia otettiin käsittelyyn. Nyt täytyy vaan toivoa, että se menisi jo läpi... Täällä Suomessa kohta ollaan niin takapajulassa muihin pohjoismaihin verrattuna, jos homma jatkuu näin.
Tämä viikkohan on tosiaan myös pride-viikko. Lauantaina kokoontuu suuri joukko Helsinkiin pride-kulkueeseen ja sen jälkeen puistojuhlaan. Toivottavasti tänä vuonna säästytään ilman mitään häiriköintejä, tämänpäiväinen oli jo kuitenkin pieni takaisku. Mutta tästä sitten eteenpäin reippaasti. Varmasti vastustajat taas alkavat valittaa, että homot pitävät itsestään meteliä, eivätkö heterotkin saisi itseään mainostaa? Eihän kukaan koskaan heterouttaan korosta, ei. Mutta muunmuassa tämän takia täytyykin kampanjoida, jotta saisime tasa-arvoisemman Suomen. On vaan väärin, että näinkin normaali asia hiertää niin monien päivää. Niinhän se Pentti Oinonenkin vaan kiinnostuu aina, kun homoista puhutaan, vaikka väittääkin että moni mu asia olisi mielenkiintoisempi. Hienoa Pentti.
Pakko vielä jakaa tähän Tuukka Pasasen esittämä facebook-kommentti jota itsekin pohdin mutta en saanut kirjoitettua fiksusti:
Huomionarvoista myös, että Suna Kymäläinen äänesti viimeksi puolesta ja Mikael Jungner kritisoi Anne Holmlundia aloitteen jarruttamisesta. Nyt molemmat olivat äänestyksestä poissa, eikä toiselle tullut varajäsentä. Normaalissa prosessissa varajäsen on aina ensisijaisesti omasta puolueesta, mutta tällä kertaa vain toiselle tuli varajäsen ja se tuli keskustasta, joka äänesti vastaan. Lisäksi perussuomalaisten Arja Juvonen, joka on ilmoittanut kannattavansa tasa-arvoista avioliittolakia, oli poissa ja hänen tilallaan äänesti Mika Niikko, joka äänesti vastaan. Tulos oli 10-6. Näin ollen, jos Jungner sekä Kymäläinen olisivat olleet paikalla, olisi se tarkoittanut kahta ääntä lisää puolesta ja yksi pois vastustajilta (koska kepun Maijala äänesti vastaan) ja Juvosen läsnäollessa olisi persujen yksi ääni ollut luultavasti toisinpäin ja lakialoite olisi saanut hyväksynnän äänin 9-8. Taktikointia anyone?
Tässä myös toinen poiminta facebookista:
Tahdon2013 -kampanjan kommentti:
"Kansalaisaloitteessa oli 166 851 allekirjoitusta. Avioliittolain muuttamista kannatti tutkimuksessa 65% suomalaisista. Aloitteen käsittelyn hylkäsi tänään lakivaliokunnassa 10 ihmistä."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti