maanantai 30. kesäkuuta 2014

Helsinki Pride - 20 tuhatta kertaa kiitos!

Lauantaina järjestettiin jälleen Pride-kulkue ja puistojuhla. Viime vuonnahan paikalla oli väkeä 8000-9000 ihmisen verran, ja pari vuotta sitten kun itse ensimmäistä kertaa olin paikalla, oli porukkaa muistaakseni noin 6000. No, tällä kertaa porukkaa oli vähän enemmän. Pelkästään kulkueessa ainakin 20 tuhatta. Siis wow, mikä määrä tosiaan! Kaikki eivät varmasti ole kulkueeseen osallistuneet, vaan tulleet suoraan puistoon (mm. pullojen keräilijät, hehee), joten Sinerbychoffin puistossa väkimäärä on ollut taatusti vielä isompi. Ja sen kyllä huomasi. Porukkaa istui nurmella ihan vierivieressä, ja kävelytiet olivat jatkuvasti täynnä. Ja jos jotakuta yritti etsiä, niin ainoa löytymisen mahdollisuus oli että tyyppi kävelisi sattumalta vastaan - näin minullekin kävi pariin otteeseen!

Huom, Lontoon pridellä oli kuulemma juuri 30 tuhatta osallistujaa, ennätys heilläkin siellä. Mutta miettikää vähän mittasuhteita, saa kyllä tuntumaan tuon meidän marssijamäärän vielä uskomattomammalta.

Huuhhh. Itse marssin tosiaan protun joukoissa, ja meitäkin oli siellä noin 150, sekin on huikea määrä! Itse marssihan lähti liikkeelle klo 13, ja se meidän porukka pääsi sitten kunnolla liikkeelle siinä 13.45... Eikä oltu tosiaan edes viimeisiä. Perillä puistossa oltiin vähän ennen kolmea, se kulkeminen oli ajoittain hyvin hidasta. Tuli siinä puoli otsaa käräytettyä auringossakin vissiin, hups, kiva.

Kun sinne puistolle oli päästy, niin en enää viitsinyt kulkea siinä porukassa, ja ne parikin tuttua siitä lähtivät eri suuntiin. Keksi siinä sitten että minne lähdet. Ensiksi istuskelin siellä nurmella rinteessä, niin että näin lavalle, ihan itsekseni vain. Olisi kiva joskus lähteä tuonne kyllä jonkun tiiviin porukan kera, tälläkin kertaa näin kyllä kavereita vähän, mutta olisi huomattavasti hauskempaa olla niinkun porukassa, eikä satunnaisesti siellä täällä harhaillen. Kuitenkin oli kiva nähdä proturakkaita, niitä muutamaa...! Niin ja olisi ollut kiva bongata se aiemmin mainostettu protujen mahautuminen ja iltapäiväsatu. Nyyh. Olikohan sitä edes?

Pari bloggaajaakin bongasin sieltä, ja kävinhän toki moikkaamassa. Heti Senaatintorille tultuani bongasin Tämän kylän homopojan, jonka olen useaan otteeseen bongannut Turussa, mutta en ole uskaltanut moikata. Sanoikin sitten että tunnisti minut, kun menin juttusille, hih! Puistossa sitten näin aiemmin kauempaa kauniin Momochuun, mutta silloin ei riittänyt heti rohkeus mennä moikkaamaan. Myöhemmin sitten näin hänet taas, hän nyt oli valitettavasti juuri poistumassa niin en kerinnyt muuta sanoa kuin että luen hänen blogiaan.

Tuli jonkin verran napattua kuvia, ei mitenkään huippulaatua kun en minä tuota Nikon kameraa osaa vielä yksin käyttää. :D Ensimmäiset kuvat kännykällä:


Ei tullut mahdollisuutta ottaa kokovartalokuvaa, mutta oli tuo kivaihana mekko, Losista Forever21:sta ostettu, päällä. Huomaa poni.

Jokseenkin sateenkaarimaiset luomivärit.

Tällainen komea kaveri tuli vastaan matkalla Senaatintorille!

Joo-oh.
Sitten kameraan:
Lahden setan lippu

Semmoista! Tähän loppuun voisin vaikka jakaa muutamia linkkejä prideilyyn ja yleiseen homoiluun liittyen.

Yle Areenasta on joitakin minisarjoja nähtävillä, esimerkiksi Let my people go, itse en ole vielä ehtinyt katsastamaan mutta aion kyllä. Sen sijaan Please like me nauratti minua heti ensimmäisen jakson ensimmäisillä minuuteilla, täytyy katsoa loputkin jaksot.  Myös American Vagabond -leffa on nähtävillä, ja Stephen Fryn 2-osainen dokumentti Homofobian jäljillä.

HS: 20 000 juhli Helsinki pride-kulkueessa
Yle: Pride-kulkueessa ennätysmäärä osallistujia
Tasa-arvoinen avioliittolaki hylättiin - näin vastaan äänestäneet kommentoivat (Tämä sai kiehumaan)
Kuvasarja facebookista - HLBT-messu
Yle: Miksi homous on tabu jalkapallossa?
....ja edellisen artikkelin kirjoittajan bloggaus jutun aiheuttaneista kommenteista: "Kuolkoot hiviinsä"

Lisäki twitteristä voi käydä vilkaisemassa kaikenlaista #Helsinkipride.
Tuli vielä mieleen, että bussimatkalla Helsinkiin huomasin, että joku oli bussissa bongannut bussin minitelkkarista uutisen pride-kulkueesta, ja twiitannut siitä. Aluksi arvelin, että se olisi yksi pridelle matkalla olevan näköinen samassa bussissa kanssani, ja kysyinkin sitä häneltä kommenttina siihen kuvaan. Mutta pian tajusin, ettei kyseessä ollut sama henkilö, meidän bussi oli täynnä, ja hänen kuvassaan näkyi useita tyhjiä paikkoja. Ei se edes vastannut siihen mitään, voi nyyhky! Toivoin saavani uuden kaverin.

1 kommentti:

  1. Aivan huippu meikit sulla :) Ois ollu mukava olla mukana ehkä ensi vuonna Oulun prideen ;)

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails