maanantai 5. toukokuuta 2014

Euroviisujen esikatselut

Jeee! Viisut on täällä, jeeee! Nyt lauantaina näytettiin tosiaan esikatselut (tosin itse seurasin osan areenasta, koska piti livistää saunaan kesken kaiken), ja olihan ne katsottava.

Tiistaina tosiaan tulee ensimmäinen semifinaali kakkoselta klo 22, ja toinen tulee torstaina. Jälkimmäisessä esiintyy Suomen Softengine. Lauantaina tuleekin sitten finaali, yay! Saatan twiittailla, ja tämän esikatselun twiittejä saa käydä lukemassa. Neljä niistä näytettiinkin telkkarissa, omg.

Sitten niihin biiseihin.

Ensimmäinen semifinaali:

1. Armenian biisi alkoi mukavasti ja hempeästi, kertosäen dubsteppimäisyys taas sitten, eei... ei.

2. Latvia awww! Kyllä tosiaan on vahva voittajaehdokas tämä minusta, kaveri ja kitara, hauska biisi, cake to bake tarttuu. Suloinen tyyppi ja kappale!

3. Viro sai edustajakseen Raakel Liekin? Hyvin perinteinen euroviisubiisi, joka ei jää mieleen. Ei innosta. Kuulostaa Loreenilta.

4. Ruotsin kappale kaunis ja vahva, henkilökohtaisesti ei nyt ihan väristyksiä mene, mutta uskon että tällä on vahvat mahdollisuudet kärkisijoille.

5. Islanti on aina jotenkin sellainen, jota odotan. Pollapönk on edustajan nimi. Noh, video on jotain erikoista, ja no.... Eeeei kyllä nyt sytytä hirveästi tämä biisi. Tyyli kyllä, mutta tämä biisi ei. Videolla havaittavissa sateenkaaria! Lavashow'ta odottaen.

6. Albanian videon on tehnyt joku joka.... no joo tota ei. Ei. Ei toi rannalla lötkötellen juokseminen ollut hirveän hyvä idea. Eikä moni muukaan juttu. Biisissä on jotain mistä tykkään, mutta tämä video kyllä pilaa tätä aika paljon. Ehkä lavaesiintymisen näkeminen parantaa elämystä.

7. Venäjä - kun sanottiin että biisin esittää kaksoset, niin heti tuli mieleen kaksi herttaista nuorta miestä. Mutta ne olikin naisia! Video on liian pinkki ja laulajat liian puhtoisen näköisiä valkoisissa mekoissaan. Taas ei ole videossa onnistuttu. Biisi ei innosta.

8. Azerbaijanilla naisen balladi. Meh. Tässä saa taas lavaesiintyminen olla superkarismaattinen, että jäisi mieleen.

9. Ukraina ja Michael Jackson. Eiku. Noh, jos näillä on yhtä menevä esitys kuin biisi on, niin tämä voi pärjätäkin.

10. Belgia toi lavalle.... Niin no, Marja Hintikan esittelyn perusteella odotin ehkä jotain vähän muuta, mutta onhan tässäkin balladi. Hienostihan tuo laulaa. Varmaan saa sympatiapisteitä. Ennustan, että tämä on kärkijoukossa.

11. Moldova tylsääääää. Yksinkertaisesti tylsääää.

12. San Marino myös hyvin tylsää, mutta jännempi kuin edellinen. Hyvin iskelmä.

13. Portugali, nyt tapahtuu lavalla liikaa ja väärällä tavalla, laulajakin voisi olla parempi. Kiva kun omalla kielellä, mutta ei pelasta.

14. Alankomaat teki nyt hyvän biisin, onneksi tuli nyt tähän huonomman putken jatkoksi! Kivan kuuloinen ja mukava kuunnella, tosin The Police tahtoo biisinsä takaisin. Ja tämän tosiaan keksin ennen kuin viisuraati tästä mainitsi. Joo mutta silti, tykkään.

15. Montenegro. Montako kertaa näissä videoissa pitää mennä sinne helkkarin rannalle?? Meh, jokseenkin tylsää taas vaihteeksi.

16. Unkarilla synkkä, perheväkivallata kertova kappale ja video. Tuo "why why why" -vaikerrus vähän ärsyttävä, mutta kokonaisuudessaan hyvä kappale.Jatkoon: Latvia, Belgia, Ruotsi, Ukraina, Alankomaat, Unkari - ja kun 10 täytyy valita niin viimeiset kolme ovat  Armenia, Islanti, Azerbaijan, San Marino.
Karmeimmat: Albania, Portugali.Toinen semifinaali: 

1. Maltan biisin alku kuulostaa kivalta ja menevältä, lauluosuus ehkä vähän näähh, muttahhhhh. I'm coming home? Eikö ole jo käytetty aihe (no nyt tulee mieleen vaan muutaman vuoden takainen Islanti)? Muuuttaaahhhh. Kuulostaa sellaiselta "nyt kaikki liput liehumaan ja ollaan yhdessä onnellisia!" -biisiltä, kun siis pääsevät lavalle. Ihan jees.

2. Israelin naisella hieno, erilainen ääni, ja biisin alku kuulostaa "joltain hyvältä biisiltä". Vahva nainen -biisi. Olisko noi jumppa-asut voinut jättää pois kuitenkin. Loppujen lopuksi biisi ei oikein nappaa mukaansa.

3. Norjalta saa aina odottaa hyvää kappaletta. Tämäkin alkaa kauniisti pianolla, hyvällä sävelmällä, ei mikään kulutettu edes mielestäni. Laulajan äänessä tökkii jokin, mutta kertosäkeessä kyllä toimii oikein hyvin. Joo. Tykkään! (Ps mun twiitti tämän jälkeen julkaistiin telkkarissa!)

4. Georgia täh. Mitä tässä kappaleessa tapahtuu? Joo ei.

5. Puola juu hei ei. Näin tämän biisin aamusta ruotsinkielisessä esikatselussa. Isojen tissien kuvaamista ja kansallisasuja kun yhdistää, niin ei. Ei. Kuvottaa vaan. Biisikin täyttä kuraa. HYI.

6. Itävalta - wat, mitä täällä tapahtuu, mikä tämä esiintyjä on? Minua hämmentää nyt liikaa. Ne shokeeraa liikaa tuolla laulajalla, ettei pysty keskittymään kappaleeseen. Mitähän.... Joo noh. Ei nyt hirveästi tämä biisi mitenkään, meh, niin. Kiva huulipuna. Joku hahmo tuo on.

7. Liettua Attention! Ömmm. Tuo huudahdus on ärsyttävä. Muuten jokseenkin kivan menevä ja rytmikäs biisi. Ei kuitenkaan tule pärjäämään.

8. Suomiiiiiiiii! Siis kyl mää vaan tästä biisistä tykkään. Menee ja hyvin laulaa, hii. Erottuu. Jos vaan sais enemmän pisteitä, niin pärjäis paremmin. Ehehe.

9. Irlannin emäntä näyttää muoviselta. Vähemmän meikkiä hei. Kivan kuuloinen kappale taustalla, laulajan äänestä en tykkää, muuuttaaaa. No joo, ei, liian kliseinen. Twiitti taas telkkarissa.

10. Valko-Venäjä jatkaa kakkulinjalla, juustokakkua tällä kertaa. Tää on ihan herttanen kyllä. Normaalisti ärsyyntyisin tällaisesta kappaleesta, mutta tässä on jotain hyvää. Se on ehkä se juustokakku. Jälleen twiitti telkkarissa.

11. Makedonia ah taasko drag queen eiku ei ollutkaan. Meh. Ei. Ja ei varsinkaan tuo tanssi ei.

12. Sveitsin kappale alkaa viheltelyllä. Mistä tämä ääni on tuttu? Voi olla ihan viihdyttäväkin esitys tällä, kiva biisi. Ei kyllä varmaan pärjää.

13. Kreikka tanssittaa - mutta ei minua. Valitettavasti varmaan niitä, jotka kaipaavat euroviisuihin näitä kliseepakkauksia. Twiitti telkkarissa.

14. Slovenia. Meh. Laske se huilu alas. Meh.

15. Romania ja mies ja nainen. It's a miracle! Kappaleen nimi siis, eikö olekin ihmeellistä? Meh, eieiei. Voi olla myös, että tässä vaiheessa alkaa väsyä, mutta ei.

Jatkoon: Malta, Norja, Itävalta, Suomi, Valko-Venäjä, Sveitsi, Liettua... ja ne kolme vielä: Kreikka varmaan pääsee, vaikka en tykännyt. Israel. Vieläkö on pakko valita yksi? Slovenia tai Romania.
Karmeimmat: Puola, Irlanti, Makedonia, Georgia

Aika hyvin, toisessa semifinaalissa ainoa listaamaton on Irlanti. Ulkoasu oli huono, mutta biisi ei tarpeeksi huono ollakseen karmea.
Espanja, suuri rahoittajamaa, eli finaalissa. Plussaa omasta kielestä. Tissitkin on tarpeeksi piilossa. Mutta eihän nää koskaan pärjää, eikö? Kaunis kappale kyllä. Jos sais vaikka pisteitäkin.

Ranska ei yleensä kiinnosta pätkääkään. Nyt videossa heti viikset, jee. Kappale on nimeltään Mustache, uuuh. Vähän läppä, mutta tällä kertaa tykkään. Keikuttelevat tytöt ei haittaa, kun biisi kertoo viiksistä.

Tanskan oma Bruno Mars. Skubadubadadabdibiddai, ai laav juu. Kliseinen rakkauslaulu tosiaan, nimensä mukaisesti. I see what you did there! Mutta joo. Kivan kuuloinen kappale, hauska meno. Tuitui.

Saksa hankki taas Lena Meyer-Landrutin. Eikun ei. Ihan samanlainen ääni kyllä. Biisi lähtee hitaasti käyntiin, muuuttaaa kertosäkeessä jees tai emmm. En osaa sanoa. Hanuristi heiluu urposti, heittäkää sille housut. Vähän tylsä kappale loppujen lopuksi.

Italialla Dawid Bowie naisena. No ei. Sanoiko se nutipää? Öeöeeee. Vähän liikaa yritystä. Sry.

Viimeistä viedään! Iso-Britannia ei vaihteeksi innosta maailman lapset -biisillään. Pelastetaan maailma ja silleen. En sitten tiedä paljonko karismaa laulajalla on, kun vetää hienon liehuvan mekon päällensä, villapaidassa ei hirveästi sytytä. Hieno ääni, mutta biisi taas vähän sellaista peruskauraa.Joopajoo. Tästä tulee euroviisut, toivottavasti jo huomenna olisi hyvä show.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails