perjantai 23. maaliskuuta 2012

Day by day, week by week...

Kolmas viikko ohi! Jestas. Joko me ollaan oltu täällä niin pitkään.

Ja tämäkin viikko on ollut oikein jees. :) Tiistaina luokassa näyteltiin Jaakko ja pavunvarsi, heh... :D Oli kovat paineet, kun olin vastuussa itse päähenkilöstä. Ja taas sai todistaa mun kultapoikani musikaalisuutta, kun ehdin tuoda sen eteen kaksi eri soitinta, niin tää nappaa toisen heti käteensä! Hyvähyvä^^ Ja parina päivänä oli David Jacksonin soundbeam-sessio.  Tässä videota asiasta:

Hieno ja jännä laite. Ja tuo David on kyllä hauska heppu, meinasi laittaa minut laulamaan Maamme-laulua jne. :D Ja kun soitettiin tunnin aikana Coldplayn Fix you -biisiä, ja minä osasin laulaa sitä kertosäettä kun muut ei laulaneet, niin sain pointsit kotiin siitä. :DD
Muutama kuva setistä:






Eilinen oli taas keilaamista, keinumista ja pöytäkrikettiä... Ja koko päivä mun bff:n kanssa, yay! :D

Ja tänään oli Sport relief -tapahtuma! Liikuntaan liittyvä hyväntekeväisyysjuttu siis. :p Meidän luokka leipoi taas myytäviä, mut ite olin kolmosluokan kanssa. Pääsin olemaan kahden hyvin hauskan pojan kanssa, toinen varsinkin on melkoinen persoona... Ihana :D <3 Mentiin vierailemaan Willy Wonkan suklaatehtaaseen. ;) Ja noustiin hissillä pilvien ylle. Ja kaikkea. Jännää oli.
Ruokatunnilla etsittiin meille sitten hienot asut mailin lenkkiä varten... :D Ite kyhäsin verkkokankaasta itselleni tutun, ja löytämääni jääkiekkokypärään askartelin Suomen lipun. :D Olin kyllä harvinaisen tyylikäs. Ja sitten mentiin koko koulun voimin ympäri koulun aluetta neljä kertaa, noin mailin verran. Tuli pikkasen kuuma siinä, varmaan ainakin melkein 20 astetta lämmintä oli tänään! Puhhuh.

Hitsi miten noihin oppilaisiin kiintyy, oli hirveä ikävä heti kun olin toisen luokan kanssa. :D Ja mun kaks kultapoikaani olivat melkein koko päivän muualla, tulivat iltapäivästä vaan kääntymään luokassa. Heti, kun huomasin että ne tuli, niin olin silleen "Ooi, nyt ne tuli takaisin, jee, hei vaan, onko ollut kiva päivä, oli jo ikävä!<3" Heh. :D



Tämä viikonloppu ollaan näillä näkymin vaan täällä Meldrethissä, ellei jotain muuta ilmaannu. :p

maanantai 19. maaliskuuta 2012

London! + the beginning of week 3...

Weekend.... Pe-iltana hengailua ja Mario Kartia Kayleigh'n, Abbyn ja Abbyn siskon kanssa. ^^

Lauantaina London calling. <3
....mut ei se ollut niin ihmeellinen. "Se jokin" siitä puuttui. Hienoja nähtävyyksiä ja silleen, mut kuitenkin. Ehkä se oli se huono sää? Tai jotain... Ehkä seuraavalla kerralla voisi mennä shoppailemaan ja löytää parhaat shoppailupaikat, ja sitten seuraavalla kerralla kunnon turistikierrokselle, kulkea niillä busseilla yms. Nyt tuli kierrettyä muutama paikka kävellen, mm. Buckingham palace, Big Ben ja London eye tuli nähtyä ulkoa. Niin ja tietty Laituri yhdeksän ja kolme neljännestä. 8) Pitää kyllä päästä ehdottomasti vielä Harry Potter -paikat näkemään, ja esim Madame Tussauds ja Thames risteillen.

Big Benin pällistelyn jälkeen lähdettiin pikkuhiljaa metrolla takaisin King's crossille. Sieltä sitten päätettiin etsiä joku pubi. Se mihin eka päädyttiin, haisi kuselle, mutta silti me jäätiin sinne yksille. Joku urheilubaari, ja siellä oli lähinnä miehiä. Seuraavaksi mentiin O'neillsiin, jo aiemmin oltiin katottu että tuolla vois olla hyvä meininki, mut säästettiin myöhemmälle. Toi tais ehkä olla jopa mun päivän kohokohta, oli nääs St. Patrick's Day, ja tunnelma sen mukainen. 8) Paikassa oli soittamassa joku duetto, kaksi miestä (ja myös nämä sitten Tiia luovutti minulle). Ensin kateltiin kauempaa, ja sitten, kun oltiin saatu juotua sen verran ettei enää läikkynyt yli (minä join Früli-nimistä mansikkaolutta.... :D Se oli hyvää.), mentiin lähemmäs esiintyjiä. Lopulta oltiinkin, tai siis minä olin, ihan siinä edessä jamittelemassa! Grr, se blondi iski mulle silmää. Ja hah, yhdessä kohtaa se tummempi soittaja sanoi välispiikkinä, että sekin tahtoo hatun, niin mun takaa jopu heppu sitten ottaa mun hatun mun päästä ja ojentaa sen sinne esiintyjille. : DD Thanks a lot, mate! No sain minä sen sitten onneksi takaisin. :') Ei vaan ehkä ollut ihan niin irlantilainen hattu kuin muilla.
Njoo, siellä oli hyvä meininki. Harmitti vähän kun lähdettiin aika ajoissa, siellä vaan joku heppu alkoi lähennellä Tiiaa (sama btw kun sen hatun ojensi lavalle).

Ps. Arvatkaa kellä on lippu Rasmuksen keikalle Lontoossa. ♥


Ensin muutama kuva Cambridgesta...
Suklaata!

Sushia!

@ The Regal

@ The Revolution. Nam.


Lontoo:



To Hogwarts!

King's Cross

@ Buckinham Palace






Big Ben

London eye

@ O'neills... ja mansikkaolut. :D


...mun hattu. :D



Ja kolmas työviikko käynnistyi. :) Käytiin aamupäivästä Roystonissa, vähän isompi paikka kuin Meldreth, pienempi kuitenkin kuin Letchworth. Mukavan oloinen paikka, pari kivaa pubiakin siellä kuulemma on, ja isompi kauppa, varmasti tulee käytyä. :) 
Iltapäivästä pääsin mun "bff":n musiikkiterapiaa seuraamaan! Se oli niiin siistiä. Jotain tollasta haluaisin tehdä itekin... Poika hymyili paljon ja käytti ääntään kun terapeutti soitti mm. pianoa ja viulua, ja sai itse helposti tartuttavan "helistimen". Ja voi sitä riemua.♥ Ihanaa. Pääsen tekemään tän oppilaan kohdalla "case studya", eli seurailen ensin, että mitkä menetelmät ja tavat työskennellä hänen kanssaan toimivat paremmin ja mitkä huonommin, ja näitä voidaan sitten ihan oikeasti käyttää hänen kohdallaan, jos keksinkin jotain uutta. :D Mutta tästä tulee varmasti tosi mielenkiintoista, kun oon nyt jo saavuttanut jonkinlaisen yhteyden häneen, niin tykkään kovasti. :)

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Paras ja ihanin ja kivoin harjoittelupaikka ja ihmiset siellä.

Otsikko kertoo. Voi vitsi, mä olen niin tyytyväinen ja onnellinen että pääsin tänne harjoitteluun!

Toinen viikko ohi. Tää viikko kului kyllä ihan hurjan nopeasti... Hui. Kaksi viikkoa takana, kymmenen vielä edessä. Ja se, miten jo kahdessa viikossa on kiintynyt oman luokan oppilaisiin, ja alkanut ymmärtää eleitä ja kommunikointia (mun luokassahan vaan yksi oppilaista puhuu). Tiedän jo nyt, että mulle tulee niin ikävä näitä rakkaita, kun harjoittelu loppuu. :( Mutta onneksi on vielä paljon aikaa. ♥ Nää on vaan niin herttaisia ja ihania nuoria täällä. Aluksi vähän jännitti, että miten osaan toimia täällä... Viime kesän parin päivän työkeikka henkilökohtaisena avustajana vaikeavammaisten leirillä ei välttämättä mennyt ihan nappiin, kun ei siinä paljon perehdytystä saanut, kun hälytettiin töihin samana päivänä. Mutta nyt - minä ihan nautin tästä työstä täällä! Jos Suomessakin jossain olis tämmöinen paikka.... Voi että. Se on vaan niin hienoa huomata, että nää oppilaat ymmärtää mitä minä sanon, ja vastaa, ja minä ymmärrän, että mitä ne vastaa. Tässä kahdessa viikossa on oppinut jo niin huikean paljon.
Olin tällä viikolla muistaakseni kolmena päivänä yhden tietyn oppilaan kanssa. Musikaalinen poika, ja ollaan tehty yhdessä harjoituksia esim käsien kontrolloinnissa + esineiden pitelyssä eri välineiden kanssa, ja sain paljon kehuja työskentelystäni hänen kanssaan. :) Todennäköisesti tutustumaan tän pojan historiaan ja keskittymään eniten häneen, mutta tietty täällä tulee kaikkien oppilaiden kanssa tehtyä, luokassa on siis 7 oppilasta. Hih, Kayleigh jo sanoi että tuo poika on saanut minusta uuden parhaan kaverin. :D Ihana ♥

Täällä ollaan musisoitu taas parina päivänä tällä viikolla, käyty ulkonakin soittamassa musiikkia kävelyllä. Tää ympäristö on niin hieno. Ja vitsi miten minäkin nautin siitä, kun käytetään musiikkia! Kuulemma pääsen jossain vaiheessa seuraamaan jonkun verran musiikkiterapeutin työskentelyä. Sikäli kiva, että myös tää mun "bff" käy näissä tuokioissa myös. :)

Ja nää työkaverit! Ne on kaikki niin mukavia. ♥ Tänäänkin oli niin hauskaa iltapäivästä. Sain kokeilla sellaista motorisoitua "lautaa", mikä kulkee pyörillä ja sitä ohjaillaan yksinkertaisella joystickin tapaisella tikulla. Sain laittaa tavallisen tuolin sen laudan päälle, ja ohjailla sitä siinä istuen. :D Se oli aika hauskaa ja jännää kokeilla sitä. Siinä myös sitten yksi oppilas laitettiin pyörätuolissa sen laudan päälle. Aluksi ei oikein käsittänyt ideaa, että nyt hän pystyy liikuttamaan sitä itse, mutta välillä kun minä kehotin häntä koskettamaan ohjainta, ja kosketin itsekin sitä, niin hän sit laittoi käden siihen ohjaimelle ja jonkun verran liikkui! ^^ Se oli kyllä aika siistiä huomata. Hihii.

Vitsiläinen... Tää on niin ihana paikka.

Huomenna Lontooseen. ♥ On Pyhän Patrikin päivä. :D

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Cambridge ♥

Lauantaina Cambridgessa! :) Käytiin vähän shoppailemassa ja kiertelemässä, ja istumassa kivassa pubissa.... :)) Jesh!
Cambridgessa mentiin sellaiselle "punting"-kierrokselle veneillä, kiersi jotain jokea, jonka varrella monet yliopistorakennukset oli. Siistejä.









Our punter, Dan :)

@ The Regal!



Loppukevennys.... Kyllä me pärjätään ilman kunnon tölkinavaajia. Ps. Jos joku tahtoo lähettää meille  suomalaisen tölkinavaajan, osoitteen saa kysymällä. ♥

Toinen viikko alkoi töiden puolesta sitten vähän surullisella uutisella minun luokassani... :/ Mutta onneksi oli mukavaa tekemistä, tehtiin taas Tac Packeilla ja mun kanssa ollut oppilas tykkäs ^^ Ja iltapäivästä tänne tuli Cambridgesta yliopistosta näytelmäryhmä tms esittämään Cluedo-näytelmän. Heh.

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Eka viikko + Letchworth garden city

Torstai.... keilaamista, pöytäkrikettiä, musiikkia ja tanssia.
Perjantai ja leivonnaisia. Tosin mulle ei jäänyt chocolate fridge cakea :<< nooo ens viikolla sitten.

Kuluu ne työpäivät näinkin 8) Tykännyt tosi paljon, ja oppilaisiin tutustuu koko ajan lisää! <3

Eilen tehtiin eka junareissu, kun mentiin Letchworth garden cityyn taas. Käytiin siellä jo lauantaina, mutta aateltiin mennä taas tsekkaamaan. Lähdettiin neljän jälkeen junalla, ja sinne kestää 20 minuuttia. Harmiksemme kaikki kaupat meni kiinni 17:30 jo.... :< Eli ei ehditty juuri mitään tekemään. No, huomenna mennään kunnolla Cambridgeen ihmettelemään! 8) 

....hyvä minä ja sillee :D

Battered Twix. : D


Syötiin eilen muuten myös fish&chips. Tosin minä söin kanaa, en tilannut fish&chips, koska sillaista ei lukenut listalla. : DD Noo toiste sitten. Herkkua oli kuitenkin muutakin. ;) 

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Työharjoittelun ensimmäiset päivät!

Tässä vähän pientä kertomusta työpäivistä ^^

5.3.2012

Aamulla Kayleigh tuli hakemaan meitä, ja heti koululla nähtiin Suzanne, joka sitten ajatteli että Tiia menis hänen kanssaan, ja minä Kayleigh'n luokkaan, ja sekös sopi kivasti. Ensin henkilökunnalla oli joku kokous, niin me vaan Tiian kanssa istuskeltiin odottamassa ja lukemassa tietokortteja oppilaista.
Koko päivä meni vähän hälinässä oikeastaan, olin tietty vähän hukassa ja seurailin lähinnä kaikkea. Aika pian aamupäivästä lähdettiin käymään sellaisessa puutarhakaupassa... Siinä vaiheessa paikalla taisi olla seitsemän luokan kahdeksasta oppilaasta, ja kaikilla omat avustajansa. Minä kuljin yhden sokean tytön kanssa, tuo on myös ainoa, joka puhuu luokassa, vaikkakin vähän hiljaa ja epäselvästi. Kaikkia muita työnnettiin pyörätuoleissa, ja kun minä en oikein tiennyt, miten nopeesti tyttö voi kävellä, niin jäätiin välillä vähän jälkeen, mutta kyllä me siellä pärjättiin. Jonkun verran ehti muiden työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa jutella siellä, heti aamusta Peter-niminen vanhempi mies oli oikein mukava ja jutteli ^^

Iltapäivästä käytiin kahden muun luokan kanssa tekemässä salissa jotain leikkivarjon kanssa, ja kuuntelemassa musiikkia. Myös pää-olkapää-jne -laulua laulettiin ja leikittiin, ja kun leikkivarjoa heiluteltiin, niin samalla kuunneltiin Queenin We are the champions -biisiä, ja osa kävi vuorotellen pyörähtämässä pyörätuolin kanssa varjon alla, minäkin kävin yhden pojan kanssa. Ennen tätä taidettiin käyttää Tac pack -pakkauksia, joissa on muutamia erilaisia välineitä, ja niillä tehdään musiikin soidessa. Esim. Harjataan pehmeällä harjalla, pyöritellään erilaisilla palloilla, puhalletaan saippuakuplia. Tää mun poika tykkäsi kovasti, voi sitä hymyä ^^

Illalla katteltiin Tiian kanssa leffoja vaan, ei jaksanut lähteä ulos. Käytiin me töiden jälkeen kaupassa tuossa lähellä.



6.3.2012

Toisena työpäivänä aamulla olin yhden tytön kanssa lattialla, koitettiin saada häntä rentoutumaan. Siinä vaiheessa tuntui siltä, kuin olis ollut täällä pitempäänkin, heh. Tän jälkeen oli sitten vähän käsihierontaa, ja olin taas eri pojan kanssa siinä. Sitten meillä taisi olla... Taidetuokio? Olin sitten taas muun tytön kanssa. Hän oli ollut koko päivän aika uninen, mutta jaksoi kuitenkin valita pari juttua, askarreltiin hänen kanssaan sudenkorentoa, minä leikkasin ja hän valitsi materiaalit. Se on aika jännä juttu, tällaisista ihmisistä ei välttämättä moni ajattele, että osaisi valita itse asioita, mutta kyllä he sitä tekevät, kun vaan antaa tarpeeksi aikaa ja kaksi vaihtoehtoa kerrallaan.

Ruokailun jälkeen oli musiikkihetki. Kuunneltiin eri kappaleita ja tanssittiin. :) Kayleigh pyysi minua laittamaan jonkun suomalaisenkin biisin, heti tietty etsin youtubesta Fröbelin palikoita, ja Valaskala-kappaleen siitä sitten valitsin. Tykkäsivät kovasti, ja Kayleigh kirjoitti sen ylöskin. :D
Musiikin jälkeen mentiin multisensoriseen huoneeseen. Olin taas sen uneliaan tytön kanssa, mutta hän kyllä kiinnostui kovasti valoista ja väreistä, erityisesti UV-valoista ja muista siellä. Täällä on kyllä hienot tilat noille. Voisin kysyä, jos saisin ottaa kuvia jossain vaiheessa niin, että multisensorisen tilan valot yms ovat päällä, se on aika siistiä kuitenkin.

Ja niin se päivä taas kului ja meni ja loppui. Ainakin ekat päivät on sujuneet melko nopeasti, mutta aika meneekin pyöriessä ympäriinsä ja avustaessa vuorotellen vähän kaikkia, mutta niinhän sitä tutustuu. Kivaa on kuitenkin ollut, vaikka vieläkin olen vähän hukassa. Mutta kyllähän se tässä, kaksi päivää kulunut, aika monta vielä edessä. : D

Käytiinpä sitten töiden jälkeen ulkona kävelyllä, mentiin Melbourniin ja otin paljon kuvia taloista yms... :DD Ja silleen. Matkalla ohitettiin Meldrethin juna-asema, ja siellä oli just kaksi junaa pysähtynyt. Kuultiin huuto "Hey, Finland!" ja Abby se siellä olikin tullut junasta, heh. x)
Mutta joo. Takaisintulomatkalla käytiin hakemassa aseman intialaisesta paikasta vähän ruokaa, eipä se nyt niin paljon maksanut, mutta riisi pitää ostaa erikseen, vähän hassua. Monet annokset saa suunnilleen viidellä punnalla, useimmat oli kai 4-7 puntaa. Ehkä jos joskus tekisi riisin yms itse, tosin ei sekään ollut paria puntaa enempää. Jos tahtoo säästellä. :p


7.3.2012

Aamupäivän meidän luokassa oli toisen luokan opettaja, Chris. Aluksi kaikkia odotellessa kuunneltiin vaan musiikkia ja tanssittiin vähän. Sitten aloitettiin, ja me lähdettiin Sudaniin. :D Mielikuvitusmatkalle tosin vain. Aiemmin oppilaat olivat askarrelleet Sudanin liput. Nyt sitten oli kuvia, videoita ja ääniä lentokonematkasta Sudaniin, ja kulkemisesta paikan päällä. Kaikilla oli omat "switchit", jota painamalla kuului esim. Liikenteen ääniä jne.
Iltapäivästä tanssittiin taas vähän (Hokey kokey, aka Huugi guugi, u know, sä käsi ojenna, ja taakse taivuta, sä käsi ojenna, ja sillä piirrä ympyrää...). Sitten tehtiin Sport relief -hyväntekeväisyystapahtumaa varten mainoksia ja esitteitä esim. Makkaravoileivistä, "chocolate fridge cakesta" ja cupcakesta.

Eipä tänään muuta sen ihmeellisempää. Kayleigh ja Richard kehuivat päivän päätteeksi että "You've done really well". ^^ Että pitää olla ylpeä itsestäni. :) Jee! Olen vaan ollut ihan hukassa välillä. :D
Joku toi luokkaan Uusi-Seelantilaista kiivisuklaata. Se oli hyvää. :D Jännää. Ja luokassa oli iltapäivällä myös yksi tyttö, Kate, joka puhui todella nopeasti... En ehtinyt jutella, ehkä ens viikolla sitten taas jos tulee taas meidän luokkaan. Haluaisin tietää, että mistä hän oikein on kotoisin. :D

Illalla mennään meidän lähipubiin ehkä, yay! :D











Mein lähipubi :D


















Tämmöstä saadaan koululla. Annos (uuniperuna ja täyte) maksaa punnan. :p Hyvää. Tonnikalatäyte oli tosin parempaa.

Related Posts with Thumbnails