torstai 22. syyskuuta 2011

Hattarahomppelit ja muut keijukaissateenkaarihörhöt.

Keksinpäs taas söpön otsikon. Olen niin ylpeä!

Lakialoite tasa-arvoisesta avioliitosta valmistui. Aloite julkaistaan ensi viikolla. Tavoitteena on saada yli sadan kansanedustajan allekirjoitus.
Jotenkin herkistyin, kun luin uutisen. Toivotaan parasta, vaikka en tiedäkään, miten nopeasti asiat sitten etenevät aloitteen julkistamisen jälkeen, kysyin kyllä asiasta Vihreiden fb-sivulla. Enhän me nyt kuitenkaan olla heti nyt naimisiin menossa, mutta sukupuolineutraali avioliittolaki on ehdottoman tärkeä asia saada kirjattua lakiin. Tällä hetkellä henkilökohtaisesti tuo asia silti koskee itseänikin enemmän kuin koskaan aiemmin.

Herkkistelen, ja ikävän takia vielä itkettääkin tuo asia. Nyt vaan sit toivotaan parasta.

Mutta sitten ne kommentit tuossa HS:n jutussa... Eih.

"Voimassa oleva avioliittolaki on täysin tasa-arvoinen kaikille. Jokainen mies tai nainen, ollessan täysi-ikäinen, voi mennä avioliittoon, mies-naisen ja nainen-miehen kanssa, olkoon homo- tai lesbo tai hetero, tähän laki ei ota kantaa." 
....Eeehhh. Niin että onhan se tasa-arvoinen kun saa mennä naimisiin seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta, mutta kuitenkaan välttämättä et saa mennä naimisiin sen henkilön kanssa, jonka kanssa sinulla on romanttinen rakkaussuhde. Just. Sehän meille riittää että saadaan mennä naimisiin, mutta ehkä sillä on myös väliä, kenen kanssa naimisiin mennään?


"Aivan ilman uskontoja ja Raamattuja Avioliitto on ainoastaan miehen ja naisen välinen yhdessäelon muodostelma.-- 
Sana "neutraali" ei sovi, eikä kuuluu tietenkään miehen ja naisen väliseen liittooon. Ei tuo ole kovin neutraalilta tuntunut. Lakikirjoihin sellainen voitaneen lisätä melkeinpä huomiota herättämättä. Siunaamisia kun on mikroskooppisen vähän. Niiden takia ei tarvitse myllätä kirkkoa ylösalaisin!"
Nämä kommentit ihan itkettää. Ainoastaan miehen ja naisen välinen. Se kuulostaa niin kamalalta ja tuomitsevalta. Ja hei, edelleen, ei tämän sukupuolineutraalin avioliittolain vuoksi kirkkoa ylösalaisin myllätä. Se koskee edelleenkin vain lakia, ei kirkkoa. Edelleenkään ei laiteta pappeja siunaamaan homopareja vasten tahtoaan, vaan muutetaan avioliittolaki niin, että myös samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton keskenään. Ei kirkossa, vaan maistraatissa.


"Tasa-arvoinen avioliittolaki on jo voimassa Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa, Portugalissa, Argentiinassa, Norjassa, Islannissa, Etelä-Afrikassa, Ruotsissa, Kanadassa, 7 Yhdysvaltain osavaltiossa, Meksikossa ja vireillä Brasiliassa, Kolumbiassa, Australiassa, Isossa-Britannssia ja muissakin maissa."
Niin! Onneksi en ole kovinkaan pessimisti, joten en usko että meidän tarvitsee elämämme aikana sinne Kanadaan muuttaa vain sen takia, että voitaisi solmia avioliitto. 
Suomi, eikö nyt olisi jo aika seurata nykyaikaa?"Yhteisöjen tunnustamia, samaa sukupuolta olevienkin ihmsten parisuhteita on ollut maailmassa eri puolilla iät ja ajat. Ihan siitä syystäkin, että toisiaan rakastavia samaa sukupuoltakin olevia ihmisiä on ollut maailmassa aina ja kaikkialla. Voisi siis hyvin puhua ihan "luojankin luomista", jotka eivät ole vaihtaneet mitään itselleen luonnollista (tai luotua) miksikään itselleen luonnottomaksi."
Niin. Meitä on aina ollut. Parisuhteita on aina ollut. Tässä vielä linkki vanhoihin valokuviin: http://www.flickr.com/photos/seattletim/sets/72157603937267265/

"Samaa sukupuolta olevienkin avioliitto ei ole mitenkään, ei millään lailla pois toisiaan rakastavan naismiesparin rakkaudesta, heidän avioliitostaan. Samaa sukupuolta olevien avioliitto ei kopioi naismiesparin avioliittoa, vaan on omanlaisensa, mutta yhtä arvokas ihmissuhde. Siksi yhteinen laki tähtää myös tasa-arvoisuuden nimissä ja viranomaisjärjestelmienkin yksinkertaistamiseksi jatkossa lakimuutoksen myötä samaan käsittelyyn.

Heteroseksuaalit eivät luonnostaan käyttännössäkään halua tai muutu koskaan homoiksi tai lesboiksi, eivätkä homot tai lesbot muutu, eivätkä halua heteroiksi - kilpailua tai ristiriitaa tai haittaa ei siis ole, ei avioliitonkaan osalta.

Samaa sukupuolta oleva aviopari voi hankkia omia biologisia lapsia monella tapaa, vaikkapa lesbo-pari homo-tuttujensa kanssa, jolloin lapsilla voi olla yhteishuoltajuuttakin ja molempien sukupuolten roolimalleja. Lisäksi tutkimusten mukaan lesbo-parit ovat hyviä kasvattamaan onnellisia ja tasapainoisia lapsia."

Siinä nyt sattui olemaan hyviä pointteja. Se, että toisiaan rakastava samaa sukupuolta oleva pari saa mennä naimisiin maistraatissa, ei ole mitenkään pois heteroilta, jotka eivät jostain syystä satu pitämään homoista."Jos koko homman tarkoitus on vain olla kirkon vastustamista, mitään järkeä ei sen läpiviemisessä ole. Mitään pahaa ei siinä sinänsä ole että toisilleen läheiset ihmiset saavat juridiset oikeudet elämänsä jakamiseen, mutta koska lapsia edelleen saadaan aikaan vain yhdellä tavalla ei mielestäni ole syytä muuttaa mitään mikä vuosituhansia, ihan ennen kirjoitustaitoakin, on ollut ihan samanlaista."
 ...Ei ole homman tarkoitus kirkon vastustamista, vaan sitä, että olisi yhtäläiset oikeudet kaikilla lain edessä tässä avioliittokysymyksessä. JA vielä kerran, onko avioliiton ainoa tarkoitus hankkia lapsia? Entäs sitten ne jotka lapsia eivät halua tai voi saada. Joo, tämäkin pointti on käsitelty jo aiemmin, jätetään se nyt tähän.


Pitäisi varmaan keksiä jotain uusia argumentteja kun näitä samoja on tullut toisteltua jo ihan tarpeeksi. No, vastaan samoilla jutuilla samoihin juttuihin mitä on kuultu myös jo aiemmin vastapuolelta. Toivon mukaan tästä ei joskus (mahdollisimman pian) tarvitse enää vääntää!


Ps. Kalmaritkin on biseksuaaleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails