sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Poikki!

... siis sähköt.

Kumma miten sitä nykyään kaikki pysähtyy kun menee tunniksi sähköt poikki. Vessassa käynti vaikeutuu, lämmintä ruokaa ei saa (ellei sitten jollakin ole edelleen puuhellaa), on pimeää eikä kukaan keksi tekemistä kun ei voi katsoa telkkaria tai olla tietokoneella - paitsi jos on läppäri, mutta senkin käyttöaika on rajallinen jos sähköä ei ole. Jos joku sattuu pitämään kynttilöitä ja tulitikkuja lähettyvillä, niin siitä saa nyt jonkun verran valoa, mutta siinä valossa on vaikeaa ja epäterveellistä vaikkapa lukea. Ja hauskasti huomenna minullakin on koe, johon ajattelin lukea enemmän tänä iltana. No, ei onnistunut ja nyt sitä on liian väsynyt mitään lukemaan. Käynyt näin muuten aiemminkin.

Olisiko muuten jännää lähteä joksikin aikaa johonkin ihan ilman sähköä! No, noilla protuleireillä ei hirveästi sähköä tarvitse käyttää, kesällä on valoisaa ja pärjää ilman valoa, ja koska porukka tekee juttuja yhdessä niin ei tv tai tietokone tule mieleenkään. Talvi onkin sitten eri asia, kun on lähes yksin kotona. Ei nykyään saa oikein mitään tehdyksi. Kai sitä voisi juuri ja juuri korttia pelata kynttilänvalossa. Tai jos olisi joku seurana, olisi huomattavasti helpompaa ja viihtyisämpää.

No niin. Joskus se on kyllä ihan rentouttavaa ettei ole sähköjä, jos siis vaan on tarpeeksi valoa tehdä jotain. Voi lukea, voi mennä ulos vaikka lenkille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails