maanantai 7. joulukuuta 2009

"Kihlaus on lupaus avioliitosta"

Näinhän se on, ja myös minä olen sitä mieltä. Eräs foorumituttuni, 18v, meni tässä pari päivää sitten kihloihin miehensä kanssa. He ovat tähän mennessä seurustelleet 5 kuukautta.
Meitähän on moneen junaan. Toiset ihmettelivät, miksi mennä noin aikaisin kihloihin vaikka ei olisi aikomusta mennä naimisiin vielä moneen vuoteen. Toiset saattoivat ihmetellä nuorta ikää ja vähäistä yhteiseloa, kun pari ei vielä edes asu yhdessä. Sen perusteella mitä tyttö on kertonut, he vaikuttavat oikein onnelliselta ja toisilleen sopivalta parilta. Tietenkin toivon heille pelkkää hyvää ja olen iloinen heidän puolestaan.

Tässä välissä faktatietoa omasta elämästäni:
Minä ja Tuomas, kihloihin 9 kuukauden seurustelun jälkeen.
Minä 17v, Tuomas 18v.
Ja KOSINNASSA lausuttiin sanat "menetkö naimisiin kanssani". Ei esimerkiksi "mennäänkö kihloihin", kuten vaikka salkkareissa muistan tapahtuneen. Onko tuossa nyt sitten eroa ja minkä verran, sitä saa jokainen pohtia itse.

Vaikka emme vielä asu yhdessä, vaikka emme ole heti menossa naimisiin, niin kyllä se tapahtuu. Ja jos tuo minua jo kutsuu vaimoksi, ja minä tuota mieheksi, niin johan se on jotakin.
"Jonkun virallisen seremonian puuttuminen sinusta mitenkään vähempää tee<3", kuten Tupuseni mainitsi.
"Kihlaus voi olla ajankohtainen milloin tahansa. Kihlaus tarkoittaa sitä, että on lupautunut menemään naimisiin ja elämään toisen kanssa elämänsä loppuun asti. Sen voi luvata milloin vain", sanoi joku.

Ihmisillä on eri tyylejä, ja jos ajattelee vuosikymmeniä taaksepäin, niin hommahan oli vähän erilaista silloin. Kihloihin ja naimisiin mentiin nuorena (ja lapsetkin hankittiin nuorena, tästäkin aiheesta voisi vääntää vaikka mitä!), eikä sitä paheksuttu. Onhan se nykypäivänä tosiasia sekin, että näitä "teinikihloja" on aina, mutta tuntuu pahalta ettei osata hyväksyä niitä, jotka ovat tosissaan. Varmasti minunkin lähipiirissäni meitä paheksuttiin, kukaan ei sitä vain tullut suoraan sanomaan.

Jotkut varmaan paheksuvat nuorten kihlautumisia sillä, että suhde ei tule kestämään, koska ei ole tarpeeksi elämänkokemusta ja tulee tarve saada kokemuksia muidenkin ihmisten kanssa, joka johtaa pettämiseen ja eroon. Sen voin sanoa, että meillä molemmilla on kyllä kokemusta monenlaisista asioista, eikä ole tarvetta vaihtaa kumppania vain siksi että saisin lisää kokemuksia. Niitä kokemuksia voi hankkia tämän nykyisenkin kanssa, ja hyvässä suhteessa kaikenlaiset asiat ovat tietenkin sovittavissa, mitä tehdään ja miten. Eipä tässä ole ikävä epätietoisuutta ja epävarmuutta tulevaisuudesta. Niitä huolia ei tarvitse kantaa yksin, vaan elämisen murheet voi jakaa kumppanin kanssa, eivätkä ne paina enää niin paljoa.

Kuukauden päästä on serkun häät. Tuo pari on seurustellut 9 vuotta, ja he nyt vielä haluavat pisteen iin päälle, ja virallistavat suhteensa. Enpä ole ollut todistamassa hääjuhlia varmaan kymmeneen vuoteen, joten ehkäpä tuosta saa jotakin vinkkiä omiinkin häihin. Odotelkaa kutsua, sehän saattaa tulla koska vain ;>

Hyvää yötä.

2 kommenttia:

  1. Mies, perhana! :DD
    No en minä luonut tätä sanoakseni "Oli ihq viikonloppu, hih<3" :D

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails