torstai 30. elokuuta 2012

The paralympics begin!

Tämän vuoden aikana on tullut oltua paljon tekemisissä vammaisten ihmisten kanssa, ja nyt tahdon katsoa paralympialaiset. Olympialaisten avajaiset, kisat kokonaisuudessaan, ja päättäjäiset jäivät välistä.... Koitan siis vähän parantaa paralympialaisten kanssa. :D Meldrethissä tuli niin olympialaisista, kuin paralympialaisistakin puhuttua ja puuhattua keväällä... Onhan ne nyt Lontoossa kuitenkin. Siellä on kuulemma tuttuja katsomossa tälläkin hetkellä, hienoa :) Sitten kun Suomeen taas joskus saadaan olympialaiset ja paralympialaiset, niin olisi kyllä hienoa mennä vapaaehtoiseksi! :D Miksei johonkin muuhunkin maahan, toki. Jos Lontoon kisat olisi olleet vasta neljän vuoden päästä, niin olisi saattanut olla mahdollista mennäkin.

Itse tulen seuraamaan ainakin ratakelausta... Koska Leo-Pekka Tähti. Herra kun on jo neljä mitalia saalistanut paralympialaisista - joista kolme kultaista! Eli luotto on kova tähän mieheen.
Meri-Maari Mäkisen uinnit voisi myös seurata. Heti huomenna likka onkin klo 12.41 satasen matkalla, ja mahdollisesti illalla 20.50 loppukilpailussa. Näitä vaan ei taida näkeä edes netistä, harmi, mutta luultavasti perjantaiaamuna koosteessa klo 8.50.
Leo-Pekka Tähteä näkee lauantaina 100m alkuerissä klo 14.25 - illalla tv2 näyttää koostelähetystä kahdeksan jälkeen. Loppukilpailu on sunnuntai-iltana, joten koostelähetyksessä ratakelausta on sitten maanantaiaamuna klo 8.50.

Sekä Leo-Pekka Tähti että Meri-Maari Mäkinen ovat mukana myös muilla matkoilla loppuviikosta. Aikatauluja voi tsekata täältä ja tv- ja nettilähetyksien aikataulut täältä.

Tuosta löytyy Lesson in sisu -video, se kannattaa tsekata.

****

So... I think I have to write something in English too. You know this spring I did my practical placement in Meldreth Manor School, in England. There, and also after that, I have been doing lots of stuff with disabled people. In Meldreth we talked about the paralympics (and the olympics), of course it was a big thing, because this year they were in London! So, I've heard that now, in the paralympics opening ceremony, there's some people I know, that's cool. :) I've been thinking that it would be awesome to go to paralympics as a volunteer. Maybe some year... :)

There is 35 Finnish athletics in the games, and I have my eyes on Leo-Pekka Tähti (wheel chair racing) and Meri-Maari Mäkinen (swimming).
Check the Lesson in sisu -video above! :)


// Ps. Vinkattiin että http://paralympic.org/ näkisi suoranakin!

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Martsa juoksee.


On taas pitkään pitänyt mennä lenkille, mutta tämä kesä on liikunnallisesti ollut kyllä pohjanoteeraus... Viime kesän lopulla kävin enemmän lenkillä, yleensä puolen tunnin reissuja.
Tänään viimein sain aikaiseksi noustaa perseen penkistä ja toteuttaa suunnitelmani. Reitti oli katsottu valmiiksi, ja onhan tuo rantareitti kyllä kiva. Hämeenlinna on juoksemisen kannalta jees, koska seutu on kaunista, eikä tarvitse lähteä kauas päästäkseen luontoon!

Tuossa kuvassa näkyy sitten reittini, joka on noin 7 kilometriä, eli Puistonmäestä lähdin rautatiesiltaa kohti ja rantareittiä Varikonniemelle radan varrella, rautatieasemalta Rantakasinon ohi, kirjastolle, linnan ohitse ja Tampereentietä takaisin lähtöpisteeseen. Suurimman osan juoksinkin! Siniset tuhrut on niitä kävelypätkiä. Aina ajattelin, että ei saa kävellä jos näkyy ihmisiä... :D Mutta tuon varikonniemen metsäpätkän annoin itselleni luvan kävellä kokonaan. Ja aina otin kiintopisteitä, mihin asti pitää jaksaa, ja sitten saan taas kävellä - tosin aina en jäänyt kävelemään, vaan vielä vähän, vielä vähän! Reitin lopussa on yksi pieni mäki, ja sitäkään en lopulta kävellyt, vaikka niin ensin ajattelin. Sisulla mentiin. Aikaa meni noin tunti. :)

 Huh. Kyllä on nyt hyvä olo. Ehkä minusta vielä juoksija saadaan. Ehkä voisi ensi vuodelle tähdätä jollekin puolikkaallekin, jos yhtään uskaltaa, heh...

tiistai 28. elokuuta 2012

Big Brother alkaa taas. Jee, voi ei?

Tänä vuonna taidan Big Brotherin alkaessa olla ensimmäistä kertaa sekavin fiiliksin.

Talo on kyllä hieno, tykkään noista mosaiikeista. Keittiö on myös hieno. Kylppäri on tylsä, mutta akvaario on kiva juttu, vaikka vanha idea. Pesä löytyy, mitähän siellä tänä vuonna. Vähän kuin komero rappusten alla, heh? Päiväkirjahuonekin on kaunis. Eli voisin sanoa, että tämä on aika kaunis talo. Ulkoterassikin on aikamoinen! Matot ja sohvat ja kaikki Vähän tulee mieleen jonkin vuoden asukasvaihdosta jokin talo... En yhtään muista minkä maan talo, mutta vähän samaa fiilistä. Tehtäväalueesta nyt ei osaa vielä sanoa mitään, lattiassa on punaista ja vihreää, no jes, sitä tullaan siis käyttämään tehtävissä? Mitäpä muuta tuosta nyt sanomaan.

Asukkaat? Voi ei. Ensivaikutelma-analyysit.

Teija ja Ira. Näistä ei nyt oikein osaa sanoa vielä mitään erityistä. Mammoja. Mutta hyvä että näitäkin talosta löytyy.

Anne. Vaikuttaa mukavalta, vihaa siideripissiksiä, jes. :D Lupaa hyvää muita asukkaita ajatellen... Mutta jos hän itse rupeaa ärsyttämään muita, niin minäkin ärsyynnyn ehkä. :D Saa nyt nähdä. Ihanan lyhyt.

Irina. Hyi mikä tuo sen kuva on! Ei saa "se on Hausjärveltä" -pisteitä minulta.

Katariina. Perus vanha teini. Ai että "mä en sit tee kotitöitä", -tyyppinen. Ei.

Johanna. Tylsä, "mitähän mä kirjotin siihen lappuun", eli mitä väitit olevasi. :D Ei, ei, ei.

Janita 18 vee. ...... ...... ....... Yhyyyyyy! Sen suuri haave taisi olla silikonit. Thumbs down.

Tea. Ei vaikuta ärsyttävältä. Herttaisempi blondi. "Siis mä en oo tyhmä."

Sarah. Mikä toi sen paidanvenytyspose on tossa kuvassa! (On btw tutun tuttu, joten luvassa ehkä sisäpiirintietoa. :D)

Jonna A. Ei vaikuta ärsyttävältä. Jes, äijämäinen omien sanojensa mukaan. Armeijassa! Hyvä, eli ei välttämättä ensimmäisenä valittamassa!

Iida. Ihan jees, vaikuttaa fiksulta ihmiseltä. Vanhempi näistä nuorista. Voisin tykätäkin.

Leina. Ei myöskään vaikuta ärsyttävältä. Tosin tää varmaan alkaa paneskelemaan. 715517.

Jonna I. Vanha teini. Iitti/Kausala - tuleeko pisteitä tästä? Heh. Tissi-ihminen. Voi olla kiva tyyppi, vaikka vähän blondi.

Pia. Noi posetukset, ei. Vaikuttaa todella feikiltä. "Mä oon todella impulsiivinen!" En usko. "En oo tyrkky." NO ET kun persettä heiluttelet. HYI.

Markus. Awww. Kiva tyyppi, jalat maassa. Erikoiset harrastukset hepulla... :D Kiveksille luunappeja.

Jouko. Tatskat, oi että! Fiksunoloinen heppu. Namnam.

Tommi. Hämeenlinna!! Jännää. Onkohan tuohon tullut törmättyä joskus baarissa. Paneskelija.

Tomi. Söpö! Homon oloinen. Herttainen häslä.

Milla. Eli tämä näyttelijä, Seiskan toimittaja... Kauankohan se pidetään talossa? Toivottavasti ei hirveän pitkään, en jaksa tuollaista ihmistä alkuunkaan. :D Piia vissiin tuon tuntee ja tietää toimittajaksi.

_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________

Ookoo. Elikkä asukasjakauma on seuraava: mammat, siideripissikset, fiksummat teininnäköiset nuoret naiset, ja fiksut kivat miehet. Kestää kyllä hetki, että muistan naisten nimet...

Tällä viikolla häädetään onneksi jo kolme naista, joten ehkä tätä kautta voi jopa katsoa. Riippuu äänestystekniikasta toki, että joutuuko lähtemään eniten ihmisiä ärsyttävät, vai värittömimmät ihmiset.

Ja ensimmäiseen koostejaksoon... Janita on raivostuttava. "Mä haluisin pompulan. No pompulan hiuksille! Tai ees pinnin. Ku mun hiukset ärsyttää mua."
Mammoilta löytyy huumorintajua ainakin.  Annen valitus alkoi jo ärsyttää, no voih. Johanna osoittaa feikkiytensä "Mä oon niin sosiaalinen ihqihq" jo nyt.
Kivaa, toisten makkareihin ei saa mennä. Eli miehillä ja naisilla omansa. Hehee. Mutta en usko, että se kestää koko kautta... Tuotanto kuitenkin haluaa paneskelua tulevan.
Toi Millan näytteleminen ei oo kauheen vakuuttavaa... Tossa on vähän liikaa hämmennystä ollakseen aitoa. Toki tuolla on kaikki ihan uutta kaikille ettei sitä rupea keskittymään, että mikä on aitoa ja mikä ei. Irina alkoi näemmä äiteilemään Millalle, jännittävää.

Onpas herttainen kala. "Minä haluaisin vähän tutustua teihin." Osa jäi sitten ryyppäämään. Hähää. Tomi on vähän... Heh. :D

No mutta näin tänä vuonna.

Ei, en tule päivittelemään BB:stä päivittäin ja analysoimaan sitä, kuinka monta kertaa päivässä kukakin kehtaa mennä paskalle. Mutta vitsi mä näyttäisin hyvältä tuolla talossa noiden joukossa. :'D

Piilolinssit - happyhappy!

Jei!
Hankin sitten piilarit. Grouponilla oli lahjakortti Katse kehyksiin -nimiseen liikkeeseen Tampereelle, jolla sai piilarit, näöntarkastuksen, sovituksen ja tarkistuskäynnin. Menin sinne sitten eilen, ja noin tunti siellä taisi kulua. Ensin vähän jännitti, koska kun penkkareita varten kävin kokeilemassa piilareita, niin eihän siitä tullut mitään. Optikkoherralla itseasiassa itsellään ei riittänyt kärsivällisyys hommaan, niin homma jäi sitten ihan alkutekijöihinsä. Tällä kertaa oli oikein mukava nainen, opasti ja kannusti, ja kyllä nuo linssit sitten sain itse lopulta silmiin ja pois! :)

On muuten hyvin jännittävää nähdä itsensä esimerkiksi peilistä ilman laseja - selvästi. Ihan että... Vau! Ja sitten kun pystyy meikkaamaankin ilman, että tarvitsee ihan naamaa peiliin kiinni tunkea. Hih. Tykkään näistä. Pitää vielä harjoitella tuota poisottotekniikkaa, se onkin vähän haastavampaa.

Ostin muuten sitten aurinkolasitkin kun löytyi kivat. En kyllä muista, koska olisin viimeksi aurinkolasit omistanut.


Onhan kaikki minut nyt ilman laseja nähnyt, mutta tuossa näkyy vähän aurinkolasejakin. Jee. (Ja vaatekaapin ovi kivasti auki.)

//Edit klo 23:59 - oujee, sain nyt piilarit pois silmistä helposti, tätä täytyy juhlia! Vasemmasta silmästä ekalla yrittämällä, oikeasta toisella yrityksellä. Täytyy olla ylpeä itsestään nyt, jei!

Huhuu. Ihmiset, jotka ei koskaan ole tarvinneet silmälaseja, eivät kyllä ymmärrä sitä ihmeellistä tunnetta, kun NÄKEE ilman laseja. Hii.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Sekalaisia kuvia - shoppailut, ruokaa ja rottia.

Taas paljon julkaisemattomia kuvia, ja tästä pieni pläjäys!



Papaija-salaatti... en tajunnut että nuo vaaleat pitkulaiset on sitä vihreää papaijaa.

GinaTricot: Monaco blue, Rockstar ja Wicked green, Wild&Mild Wall Streer

Tiger-ostokseni!

Koulutarvikkeita, hihii!

Bodyshopista käsi&kynsinauhavoide

Toppi 3e, Seppälä. Näitä kuolasin silloin kun nää tuli, jee!

Cybershopin alesta, 24e. Ihanat vetoketjut ja kaikki!




Poitsut ottaa rennosti


Ruokaa! Mikael kivasti paisteli pekonia ja piffiä ja ostettiin kalaa jajaja... Nam!

Anteeks muru, petin sua Edward Cullenin kanssa.
Ja näin. Nyt tekisi mieli mennä juoksemaan - juuri nyt kun tuli kurkku kipeäksi, äh. Voisi taas koittaa pitää yllä säännöllistä lenkkeilyä ja asettaa joku oikea tavoite.

Tigerrrrr - Ihana krääsäepäkrääsäkauppa Kampissa!

Kävin Annan kanssa kaupungilla ja aloitettiin pyöriminen Kampissa. Heti likka vinkkasi, että löysi erään ihanan kaupan jossa oli kaikkea ihanaa - oho! Ajattelin ensin, että no, voi sen mennä katsomaan, mutta en minä mitään krääsää osta. Mutta voi minkä Anna teit... Aivan ihana kauppa! Toivottavasti tuo liike ei mene konkkaan ihan heti, koska sitten kun tuolta opiskelijakämpästä pääsee pois ja sisustamaan omaa kämppää vähän paremmin, niin tuolta kyllä löytää vaikka mitä kaikkea ihanaa! Vähän kuin minikokoinen Ikea. Hihhii. Oli pakko ottaa kuviakin. :D

Ihana tämmöinen eväslaatikon tyyppinen laatikko. Ostin tämmösen kivalla leppäkerttu/apilakuosilla. :3

Tää oli kai joku kynä...

Kivannäköisiä säilytyspurkkeja.

Pieniä tuulettimia!

Säästöpossu. Ja liitutaulu. Samassa.

Pyyhekumeja, joihin laatuun en menisi luottamaan. :D Söpöjä kuitennii.

Mietittiin pitkään, että mitä näillä tehdään. Puristetaan appelsiinimehua? No ei, jotain kahvia niillä tehdään.

Raastin! Meinasin ostaa tämän. Mutta en viitsinyt tällä kertaa, kun tuli paljon kaikkea muuta.

...miniversio :3

Kivoja koreja ja tabletteja pöydälle!

Ostin kouluun tämmöisen vihkon, jee.

Riippumatto! 15e! Vähän ostaisin jos sen sais johonkin!

Se oli söpö muistilapputalo. Mutta siellä sisällä oli vaan irtonaisia paperilappuja, enkä oikeen tee niillä mitään. Tuossa päällä oli noita lappuja, millä voi esim kirjaan merkitä sivuja.



No tää nyt heittää tän koko ajan näin päin... Mutta söpö norsuteippiteline. Ja söpö Anna!






Viikset jokaiselle viikonpäivälle!

Anna ja salkku!

Tuollainen eläinpalapeli :3

Lisää salkkuja ja supermänejä.



Tässä! Tuollaisen vihreän ostin.

Tällainen korusäilytysrasia tarttui myös mukaan.

Nuo tyynyt oli niin terapeuttisen pehmeän tuntuisia, siliteltiin niitä ja huokailtiin pitkään... :D

Söpöjä laatikoita. Mietin, jos noihin isompiin joitakin kynsilakkoja saisi mahtumaan.

Taas blogger heitti nää kuvat väärinpäin... 



!!!! Niin söpö kukkaro!



Taas tuuletin.









Ihanaa :3 Useimmilla tavaroilla hintaa noin 1-4 euroa.
Tuo Tiger on siis tanskalainen sisustusliike, ja löytyy Kampista E-tasolta, bussiterminaalin vierestä!

 http://www.tiger-stores.fi/
Related Posts with Thumbnails